Veşti bune pentru companiile europene: UE ar putea despăgubi firmele afectate de sanţiunile impuse de SUA asupra Iranului

20 mai 2018 Autori: Bianca Ciocotisan , Mediafax

Franţa caută să identifice modul în care UE ar putea despăgubi companiile europene care s-ar putea confrunta cu sancţiuni din partea Statelor Unite pentru că fac afaceri cu Iranul, a declarat duminică ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire citat de Reuters.

Le Maire a făcut referire la prevederile Uniunii Europene din 1996, despre care a spus că ar putea permite Uniunii să intervină pentru a proteja companiile europene împotriva oricăror sancţiuni din partea SUA, adăugând că Franţa doreşte ca UE să-şi întărească poziţia în acest domeniu.

În 1996, când Statele Unite au încercat să sancţioneze companiile străine care făceau comerţ cu Cuba, UE a forţat Washingtonul să se retragă ameninţând cu sancţiuni.

Firmele europene care desfăşoară activităţi în Iran se confruntă cu sancţiuni din partea Statelor Unite, după ce preşedintele Donald Trump s-a retras din acordul nuclear cu Iranul semnat în 2015.

„Vom permite Statelor Unite să fie poliţistul economic al lumii? Răspunsul este nu”, a declarat duminică Le Maire pentru posturile C News TV şi Europe 1.

 

 

 
Cuvinte cheie:
UE
, SUA
, IRAN
, europene
, companii
, uniunea europeana
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide