Profesii

Veşti bune pentru o categorie de angajaţi: Salariaţii care vor beneficia de concediu de odihnă suplimentar

Veşti bune pentru o categorie de angajaţi: Salariaţii...

Autor: Alexandru Nanu

23.03.2022, 09:01 25073

Anumiţi poliţişti din penitenciare vor putea beneficia de un concediu suplimentar, plătit, de 7 şapte zile, conform unui ordin al Ministerului Justiţiei (MJ) publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei săptămâni.

Mai exact, este vorba despre Ordinul nr. 1.144/C din 9 martie 2022privind stabilirea categoriilor de poliţişti de penitenciare care îşi desfăşoară efectiv activitatea în locuri de muncă cu condiţii deosebite - vătămătoare, grele sau periculoase, precum şi durata concediului de odihnă suplimentar de care aceştia beneficiază în fiecare an calendaristic, publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 271 din 21 martie 2022.

“Poliţiştii de penitenciare din sistemul administraţiei penitenciare care îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă cu condiţii deosebite - vătămătoare, grele sau periculoase, stabilite pe baza determinărilor pentru evaluările de risc profesional prevăzute de cadrul legal aplicabil, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de 7 zile calendaristice”, aşa cum prevede articolul 1 al ordinului mai sus amintit.

Nominalizarea poliţiştilor de penitenciare care beneficiază de concediu de odihnă suplimentar se face de către comisiile tehnice de securitate şi sănătate în muncă, constituite la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al fiecărei unităţi subordonate potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.

Pentru poliţiştii de penitenciare care la data efectuării concediului de odihnă suplimentar nu mai lucrează în condiţii deosebite - vătămătoare, grele sau periculoase, durata acestuia se stabileşte proporţional cu timpul lucrat în asemenea condiţii în anul calendaristic respectiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO