Profesii

Veştile proaste din HR: Angajăm, dar numai dacă e absolut necesar

Veştile proaste din HR: Angajăm, dar numai dacă e absolut necesar

Autor: Ana Raduta

23.09.2011, 20:14 947

După o vară liniştită şi mult mai activă în privinţa angajărilor decât era aşteptat, toamna se instalează cu un ritm mult mai molcom din acest punct de vedere. Angajatorii români revin la moderaţie şi spun că până la sfârşitul anului nu au planuri mari - vor angaja, dar numai dacă este absolut necesar.


Pentru cei care vor să vadă jumătatea plină a paharului, vestea bună este că încă se mai fac angajări. Cei care văd mai degrabă jumătatea goală vor fi însă descurajaţi de faptul că, spre deosebire de trimestrul anterior, previziunile de angajare ale companiilor din România sunt mult mai puţin curajoase. Astfel, potrivit Studiului Manpower privind "Perspectivele angajării de forţă de muncă", pentru ultimul trimestru al anului avem o intenţie de angajare "decentă", după cum o numesc specialiştii de la Manpower, de 11%, în scădere cu 9% comparativ cu trimestrul trecut.

În mare par-te, cauza scăderii stă în semnalele tot mai incerte care vin din economiile externe, dar şi de ameninţarea instalării unei noi crize, într-un moment nu foarte îndepărtat, aşa cum estimează economistul Nouriel Roubini, cel care a "profeţit" şi criza economică mondială din 2008. În aceste condiţii, nu este greu de înţeles de ce angajatorii simt nevoia să fie cât mai prudenţi cu putinţă şi să se extindă doar acolo şi doar atunci când este nevoie.
"În perioada în care s-a realizat studiul pentru acest trimestru, pieţele bursiere se aflau sub o presiune majoră, iar previziunile în ceea ce priveşte o nouă revenire a recesiunii în Statele Unite ale Americii cel mai probabil au afectat încrederea angajatorilor de pretutindeni. Cu toate acestea, perspectiva privind angajările la nivel global se menţine puternică, în special în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, când era de 0%", spune Valentin Petrof, country manager al ManpowerGroup România. Citiţi mai mult despre veştile proaste din HR pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO