Profesii

Vestul României se mişcă spre tehnologie. Bihorul dezvoltă un parc tehnologic de 10 mil. euro pe un teren de 5 hectare lângă Universitatea Oradea

Vestul României se mişcă spre tehnologie. Bihorul...

Autor: Laurentiu Cotu

11.04.2017, 00:05 1236
Compania Parcuri Industriale Bihor, subordonată Consiliului Judeţean Bihor, a demart un proiect estimat la 44,7 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro) pentru dezvoltarea unui parc ştiinţific şi tehnologic pe un teren de circa 5 hectare, situat în vecinătatea Universităţii din Oradea. Parcul Ştiinţific şi Tehnologic (PST) Bihor MedTech, o entitate fără personalitate juridică, bazată pe asocierea în participaţiune a judeţului Bihor (Consiliul Judeţean Bihor), a Univer­sităţii din Oradea şi a companiei Parcuri Industriale Bihor, va fi realizat într-o perioadă de doi ani de zile şi va crea minimum 500 de noi locuri de muncă.
 
CJ Bihor deţine în proprietate o suprafaţă de teren de peste 48.000 mp, aflat în apropierea Universităţii din Oradea, pe Str. Universităţii, unde va fi construită o clădire multifuncţională (Bihor MedTech Innovation & Business Center), cu o suprafaţă de 7.000 mp de spaţii de birouri clasa A. Clădirea va găzdui un centru de conferinţe de 500 de persoane (Bihor MedTech Conference Center), 1.000 mp de birouri de tip serviced office, centrul de prototipare FabLab, data center şi o platformă cloud integrată. Investiţia în construcţia clădirii este estimată la 5,6 mil. euro.
 
„Parcul MedTech îşi propune să furnizeze activităţi de învăţământ, de cercetare, de transfer tehnologic (TT) al rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice. Estimăm că în trei luni de zile vom finaliza studiul de fezabilitate, urmând că până la finalul anului să obţinem şi finanţarea investiţiei din fonduri europene“, a declarat pentru ZF Transilvania Adina Rada, director general al Parcuri Industriale Bihor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO