Profesii

Victor Ponta îşi depune mandatul. Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea

Victor Ponta îşi depune mandatul. Anunţul a fost...

Autor: Roxana Preda

04.11.2015, 10:36 2219

Premierul Victor Ponta îşi va depune mandatul de premier, a anunţat miercuri preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că decizia premierului a fost luată ca urmare a faptului că partenerii de coaliţie nu au înţeles că trebuie să îşi asume responsabilitatea politică pentru evenimentele tragice, el sugerând astfel că vicepremierul Gabriel Oprea şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au refuzat să facă pasul înapoi.

"Am avut o discuţie cu primul ministru, azi dimineaţă, (...) Am înţeles că unii dintre partenerii noştri nu doresc să-şi asume nicio responsabilitate. Nu se mai poate face politică rupt de societate, dacă ei nu-şi asumă, primul ministru a hotărât să-şi depună mandatul pentru că nu se mai poate continua aşa. O să avem o întâlnire în Coaliţie, o să-i sun să ne vedem la ora 13:00 împreună cu primul ministru şi o stabilim împreună care este calea de urmat", a declarat Liviu Dragnea.

El a spus că primul ministru va gestiona treburile guvernului până se va găsi o altă soluţie.

Dragnea a mai arătat că firesc va fi să aibă şi o discuţie cu preşedintele Iohannis.

"Deocamdată ne întâlnim la ora 13:00 în Coaliţie şi vedem ce va urma, probabil firesc o să avem discuţii şi cu preşedintele Iohannis. Lucruriel nu mai pot rămâne aşa. Dacă un primar nu doreşte să-şi asume nicio responsabilitate şi a adoptat politica struţului, noi nu putem rămâne insensibili", a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că primul ministru nu se va răzgândi în privinţa depunerii mandatului. "Nu suntem un partide de răzgândeni. Eu sunt curios dacă după ce premierul îşi va depune mandatul primarul Piedone va demisiona", a mai arătat Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO