Profesii

VIDEO ZF Live. Anca Puiu, market leader, Korn Ferry Hay Group: „Probabil că salariul mediu pe economie va creşte cu 30% în următorii zece ani“

Autor: Mihaela Pascari

12.05.2017, 07:00 487
SalariuL mediu din România a crescut în ultimii zece ani după aderarea la Uniunea Europeană, de la 1.042 de lei net în 2007 la peste 2.300 de lei net în 2017, iar cei care au avut de câştigat, cel puţin procentual, au fost cei care au ocupat  poziţii inferioare funcţiilor de conducere.
 
Anca Puiu, market leader al firmei de executive search şi consultanţă în management Korn Ferry Hay Group, care a fost prezentă în cadrul emisiunii de business ZF Live, estimează că salariul mediu pe economie va creşte cu 30% în următorii zece ani.
 
„Pentru poziţiile mici, cum sunt operatorii din fabrică sau personalul de curăţenie ultimii zece ani au reprezentat creşteri salariale semnificative, de circa 40-50%. În timp ce, pentru poziţiile manageriale salariile au crescut cu 20%. Cu cât urcăm în ierarhie, diferenţa dintre salariile din prezent şi cele de acum zece ani, este din ce în ce mai mică“, a spus Anca Puiu.
 
„De exemplu, un electrician îşi va găsi oricând un loc de muncă, dar salariul lui va rămâne oricum la circa 1.500 de lei net pe lună“, a mai spus ea.
 
Spre comparaţie, pentru o poziţie managerială plătită în momentul de faţă cu 4.000-5.000 de euro, în urmă cu zece ani salariul corespunzător unei astfel de poziţii era cu 20% mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO