Profesii

VIDEO ZF Live. Sorin Anagnoste, profesor asociat la ASE: Un absolvent de la Administrarea Afacerilor este angajat pe un salariu de minimum 2.500 lei

Autor: Roxana Rosu

05.08.2015, 00:05 4727
Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine este una din cele două facultăţi din cadrul Academiei de Studii Economice care nu scoate niciun şomer, iar salariul de angajare pentru un absolvent fără experienţă este de 2.500 lei, la secţia engleză-franceză, şi de 2.900 lei la cea de germană, a spus la ZF Live Sorin Anagnoste, profesor asociat la ASE.
 
„E un deficit de absolvenţi. Firmele au nevoie de astfel de angajaţi. Anul acesta a fost aproximativ un candidat pe loc pentru că mulţi se sperie când aud că trebuie să înveţe economie în limba germană“.
 
În prezent facultatea are 180 de studenţi pe an.
 
Pe de altă parte, salariul unui asistent uni­versitar la ASE este de circa 1.200 lei, în con­diţiile unui salariu minim pe economie de 1.050 lei (brut pe lună), Sorin Anagnoste susţinând că ar trebui mai multă flexibilitate în sistemul de plată al profesorilor din facultăţi, inclusiv prin implicarea sectorului privat. „Trebuie flexibilitate ca să îi poţi plăti. Nu poţi cere performanţă pe 1.200 de lei. Trebuie să gă­seşti parteneri în mediul de afaceri, dar nu e­xistă deocamdată aceas­tă portiţă“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO