Profesii

Video ZF Live. Un salon de înfrumuseţare poate aduce marje de câştig de 60%

Autor: Cristina Bellu

12.10.2015, 00:06 1427
Industria serviciilor de înfrumuseţare rămâne în continuare o piaţă atractivă pentru cei care aleg să investească în această zonă, un factor decisiv în reuşita unei afaceri de acest tip reprezentându-l amplasarea spaţiului în care se desfă­şoară activitatea, este de părere Anca Maxim, proprie­tara salonului de înfrumuseţare Maxim Salon.
 
„Salonul Maxim funcţionează de patru ani. Iniţial, am pornit printr-o asociere la care ulterior am renunţat, după care am ales să merg mai departe sub un alt nume - Maxim. După trei ani de business, am înţeles că este foarte importantă zona în care îţi amplasezi spaţiul, atunci când vorbim despre  înfrumuseţare. Este esenţial ca tu să te duci lângă client, să te poziţionezi în apropierea nişei tale de interes. De exemplu, ţinta mea de clienţi este zona de business, zona de corporate. Am ales să-mi amplasez salonul  într-o zonă de business, iar pe partea de promovare şi de atragere de clienţi am mers în zona de business travel. Am încheiat parteneriate cu câteva hoteluri din Bucureşti şi am realizat oferte de reduceri pentru zona corporate. Am ales modelul de business englezesc, adică am ales să fac, nu să aştept“, a spus Anca Maxim, invitată în cadrul emisiunii de business ZF Live.
 
Potrivit antreprenoarei, veniturile realizate în ultimii doi ani s-au ridicat la 60.000 de euro, estimarea pentru anul în curs fiind de 100.000 de euro, din care 60% profit.
 
"În 2014 am cumpărat spaţiul salonului, iar acest lucru îmi asigură un profit mai mare anul acesta. Dacă aş fi funcţionat într-un spaţiu închiriat, probabil că profitul s-ar fi ridicat la aproximativ 30%, în condiţiile în care cheltuielile ar fi fost gestionate foarte bine. Dacă alegi să-ţi desfăşori activitatea  într-un spaţiu închiriat, din start îţi asumi o investiţie de aproximativ 100.000 de euro în salonul respectiv, sumă pe care nu o mai recuperezi. În plus, salonul necesită o cheltuială permanentă de întreţinere".
 
În România, iniţiativele în materie de saloane de frumuseţe, cu servicii tot mai diversificate:  coafură, masaj, cosmetică, solar, manichiură, devin tot mai numeroase. O zonă aflată în expansiune este reprezentată de serviciile pentru bărbaţi, unde, valoarea bonului mediu ajunge la 200 de euro pe lună. "Valoarea bonului mediu pentru un client variază între 200 de euro pe lună, dacă ne referim la bărbaţi şi aproximativ 2.000 de lei pe lună, în cazul abonamentelor mai complexe pentru femei".
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO