Profesii

Videoconferinţa Deloitte - ZF „Future of work”: Cosmin Samoilă, Director financiar, One United Properties: Eu nu cred că trebuia să vină pandemia ca să ne digitalizăm cât mai mult, acesta este viitorul

Videoconferinţa Deloitte - ZF  „Future of work”:...

Autor: Ramona Cornea

25.11.2021, 14:14 100

​Cosmin Samoilă, director financiar în cadrul One United Properties crede că nu pandemia trebuie să fie motorul principal al digitalizării, ci companiile trebuie să se gândească că digitalizarea reprezintă viitorul în modul de lucru pentru fiecare dintre ele.  

”Eu nu cred că trebuia să vină pandemia ca să ne digitalizăm cât mai mult, acesta este viitorul. Pandemia poate să vină, să treacă, dar digitalizarea şi automatizarea rămân trenduri începute de zeci de ani şi care continuă. (...)Noi am eliminat semnificativ fluxurile de documente în format fizic, am începăm să creăm diverse sisteme de partajat informaţii, astfel încât toată lumea să vadă informaţiile remote. Am făcut toate acestea prin un sistem ERP”, a declarat Cosmin Samoilă în cadrul videoconferinţei Deloitte - ZF  „Future of work”.

Ce a mai declarat Cosmin Samoilă în cadrul videoconferinţei:

·        Acest mix între acasă şi birou este de mare actualitate, vedem că, faţă de perioada prepandemică atunci când organizaţiile şi angajaţii se concentrau pe transformarea spaţiului de birou în unul cât mai prietenos, cât mai aproape de a se simţi ca acasă la birou, acum ne aflăm în un trend invers în care încercăm să transformăm casa în birou.

·        Abordarea este foarte diferită. Pe segmentul rezidenţial tendinţa de modificare a spaţiului locativ în un spaţiu de lucru este foarte pronunţată. În acelaşi timp, la partea de birouri există o tendinţă de migrare a angajaţilor şi a organizaţiilor către clădiri de birouri mai noi şi mai moderne. Aici observăm că există un interes destul de mare pentru sisteme care ajută componenta sanitară a lucrului de la birou precum sistemele de ventilaţie.

·        În acelaşi timp, sunt şi tendinţe foarte clare de a se merge spre zona mai centrale cu birourile pentru că în acest mod de lucru hibrid deja nu mai este fezabil să petreci o oră dus şi una întors ca să petreci doar două ore la birou.

·        Rezultatele financiare pe care le-am publicat la 9 luni sunt cele mai bune rezultate din istoria companiei pentru primele 9 luni. Impactul pozitiv a fost unul semnificativ, în special pe partea rezidenţială.

·        Estimările sunt că anul 2021 va fi anul cu cele mai multe vânzări de locuinţe din istoria României. A fost o tendinţă semnificativă a angajaţilor de a migra spre locuinţe mai prietenoase, mai mari, mai centrale şi acest lucru a impulsionat cererea şi a influenţat în mod pozitiv rezultatele noastre financiare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO