Profesii

Videoconferinţa ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022. Vera Cubranic Bocak, BAT: Avem peste 3.000 de angajaţi în România, dintre care circa 900 sunt în fabrică. Vom recruta şi anul viitor

Videoconferinţa ZF HR Conference. Cum se pregătesc...

Autor: Ramona Cornea

23.11.2021, 11:59 1863

Producătorul de ţigarete British American Tobacco (BAT) are 3.000 de angajaţi în România, dintre care 900 sunt în fabrica pe care compania o deţine în Ploieşti, afirmă Vera Cubranic Bocak, director HR pentru aria Europa centrală şi de Sud din cadrul BAT.

”În BAT avem peste 3.000 de angajaţi în România, în două unităţi diferite – în unitate comercială şi în fabrică, unde mediile sunt uşor diferite, dar există totuşi anumite puncte comune în ceea ce priveşte politicile şi dezvoltarea acestor politici. În jur de 900 de angajaţi sunt în fabrică”, a declarat Vera Cubranic Bocak în cadrul videoconferinţei ZF HR Conference. Cum se pregătesc marii angajatori pentru anul 2022.

Ce a mai declarat Vera Cubranic Bocak în cadrul videoconferinţei:

·        Da, vom recruta în anul 2022. Sunt sigură că vom aduce oameni noi, în special în poziţii de marketing, pe partea digitală. De asemenea, fabrica este foarte activă şi continuă cu angajările de la poziţii de operatori până la tehnicieni şi aşa mai departe.

·        Când vine vorba de creşteri salariale, cred că niciodată nu sunt suficient de mari. Este o chestiune de percepţie, evident. Salariile cresc de la an la an.

·        În ceea ce priveşte elementele de dincolo de salarii, cred că aici a fost o evoluţie de-a lungul anilor, iar această experienţă cu pandemia a accelerat cumva gândirea din jurul subiectului despre ce înseamnă să oferi un mediu unde nu doar salariile, ci şi beneficiile oferite sprijină nu doar mediul de lucru unde performanţa este sprijinită şi încurajată.

·        Această pandemie a fost o perioadă foarte dificilă nu doar pentru departamentul de HR, ci la nivel de business în general

·        În ceea ce priveşte planurile pentru revenirea la birou, în România în special am avut planuri foarte clare în vara aceasta şi le-am început în întoarcerea graduală la birou. Ţinta este să continuăm să avem în continuare politica aceasta de lucru în regim hibrid. Am învăţat cum să fim flexibili, iar angajaţii au arătat un nivel mare de angajament şi unul extraordinar de încredere. Apoi ne-a lovit următorul val al pandemiei şi ne-am întors la munca de acasă.

·        Planul este comunicat, adică odată ce ne vom întoarce vom petrece mai puţin timp la birou. Timpul petrecut la birou trebuie structurat în jurul colaborării, a învăţării împreună şi a împărţirii de experienţe.

·        În ceea ce priveşte beneficiile, cred că ultimii doi ani au accelerat gândirea despre ce înseamnă beneficiile. Este uşor să ne gândim la beneficii ca la avantaje financiare sau nefinanciare, dar există totuşi un risc corelat cu ele. Este uşor să te obişnuieşti cu ele. În cadrul BAT România, pachetul de beneficii este foarte generos, foarte bine definit.

·        În ceea ce priveşte cele mai apreciate beneficii în cadrul BAT România, depinde foarte mult de fiecare angajat. În prezent, vorbim cel mai mult despre modul de lucru flexibil, ce înseamnă cu adevărat, cum funcţionează şi cum să putem să creăm acest mediu în care să nu sufere cultura organizaţională în această muncă flexibilă.

·        Nu cred că trebuie să plătim mai mult pentru a atrage oamenii. În România şi în Europa Centrală şi de Est nu vedem acel stigmat al industriei de tutun. Strategiile de poziţionare salarială sunt realizate la nivel global. Strategia este să fim la un nivel mediu din ”peer group”, nu să fim angajatorul care plăteşte cel mai bine.

·        Piaţa muncii se schimbă, generaţiile se schimbă şi nu ar trebui să ne aşteptăm ca oamenii să stea în companii la nesfârşit. Trebuie să fim pregătiţi să aducem oameni, să îi ţinem cu noi pentru perioada în care sunt fericiţi, să ne asigurăm că ei contribuie, că se întâmplă acest transfer de cunoştinţe. Oamenii vor pleca, dar să sperăm că se şi întorc când este momentul potrivit pentru ei, pentru cariera lor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO