Profesii

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, cere Guvernului peste 3,2 milioane lei din fondul d rezervă pentru plata salariilor angajaţilor din Inspectoratele Teritoriale de Muncă

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, cere Guvernului...

Autor: Teodor Bobei

18.12.2019, 11:47 95

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a solicitat, miercuri, premierului Ludovic Orban, să aprobe acordarea a 3.275.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata salariilor angajaţilor din Inspectoratele Teritoriale de Muncă. 

„Domnule prim-ministru, suntem pregătiţi să aducem pe masă Guvernului un proiect de hotărâre de guvern prin care vă solicit din fondul de rezervă al Guvernului suma de 3.275.000 lei, cu care să putem acoperi cheltuielile de salarizare aferente lunii noiembrie pentru salariaţii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, respectiv impozitele corespunzătoare”, a spus Violeta Alexandru, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Muncii a anunţat săptămâna trecută că salariile angajaţilor din Inspectoratele Teritoriale de Muncă nu au fost plătite pe luna noiembrie, instituţia centrală luând decizia de a plăti datorii restante ca urmare a unor litigii vechi de peste doi ani.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a anunţat că problema salariilor din ITM se va rezolva într-o şedinţă de Guvern şi că nu exclude demiterea şefului ITM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO