Profesii

Vrei să devii bugetar? Ministrul Educaţiei a anunţat câte posturi vor fi disponibile şi ce trebuie să faci pentru a obţine un post

Vrei să devii bugetar? Ministrul Educaţiei a anunţat...

Autor: Andreea Tobias

01.01.2023, 18:01 172

Numărul consilierilor şcolari se dublează. Practic, de la un consilier la 1.200 de copii se ajunge la un consilier la 800 de elevi şi preşcolari, anunţă ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Totodată, se înfiinâează 850 de ludoteci sau grupuri de joacă, în următorii 4 ani.

Ligia Deca a prezentat, miercuri, după ultima şedinţă de Guvern din acest an, câteva decizii ale Executivului.

O hotărâre de Guvern adoptată miercuri prevede „cea mai mare creştere a numărului consilieri şcolari” şi introducerea serviciilor de educaţie timpurie complementare.

Mai exact, se alocă 1.200 de noi posturi de consilier şcolar, reprezentând o creştere de aproximativ 50% faţă de numărul actual, a spus Deca.

„Această măsură va asigura un număr mai mare de profesori în cabinetele de asistenţă psihopedagogică, ceea ce va contribui la creşterea accesului elevilor şi preşcolarilor la serviciile de asistenţă psihopedagogică, orientare şcolară şi profesională, extinderea reţelei de cabinete şcolare de asistenţă psihopedagogică şi extinderea activităţilor de prevenire a violenţei şcolare în contextul campaniei <Nu sunteţi singuri! Împreună oprim violenţa în şcoli>”, a declarat ministrul.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO