Profesii

WSA Group: Companiile de transport găsesc greu forţă de muncă tânără; în medie, un şofer român primeşte peste 2.600 de euro în străinătate, în timp ce în România salariile nu depăşesc 1.800 de euro

WSA Group: Companiile de transport găsesc greu forţă...

Autor: Roxana Rosu

23.03.2022, 12:10 514

Sectorul de transporturi se confruntă cu dificultăţi în recrutarea şoferilor de camion, vârsta medie a celor angajaţi în ultimul an fiind de 44 de ani, în condiţiile în care media la nivel European este de 58 de ani, arată o analiză realizată de WSA Group, companie de recrutare a forţei de muncă în domeniu transporturilor din România.

În medie, salariul unui şofer român la un angajator din afara ţării este de peste 2.600 de euro, în timp ce în România salariile nu depăşesc 1.800 de euro.

Riscurile şi dificultăţile ocupaţiei de şofer de camion face ca resursa umană în domeniu să fie din ce în ce îmbătrânită, iar recrutarea de forţă de muncă tânără să fie tot mai dificilă.

Peste 65% din numărul şoferilor angajaţi de WSA Group au peste 40 de ani, 24% au între 30-40 de ani şi doar 12% au sub 30 de ani. În 2021, compania a angajat peste 600 de persoane, dintre care aproximativ 93% sunt bărbaţi şi 7% femei.

„Recrutarea forţei de muncă pentru domeniul transporturilor nu a fost niciodată simplă, însă noi ne adaptăm în permanenţă metodele de recrutare şi comunicare cu şoferii şi companiile de transport angajatoare. Căutăm să sprijinim şoferii continuu, prin asistenţă constantă tocmai pentru a face din activitatea lor o experienţă potrivită atât pentru ei, cât şi pentru firmele contractoare.  Suntem conştienţi că meseria de şofer este una dificilă, de aceea suntem mereu în contact cu şoferii şi folosim orice metodă prin care putem să ajungem la aceştia, adică în „cabina” camionului ce se poate afla oriunde în Europa”, a declarat Alexandru Cioc, co-fondator şi Director de Operaţiuni al companiei WSA Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO