Profesii

ZF Cei mai mari jucători din economie. Afaceri în creştere pentru firmele care „închiriază“ personal: „Încet-încet piaţa muncii redevine una a angajatului“

ZF Cei mai mari jucători din economie. Afaceri în...

Autor: Adelina Mihai

16.06.2015, 00:06 682
Cei mai mari jucători din industria serviciilor de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară au recrutat cu 3.000 de oameni mai mult decât anul trecut, iar vânzările le-au crescut, în medie, cu câte 15% faţă de anul anterior, arată datele centralizate de ZF pentru realizarea ediţiei din acest an a anuarului „Cei mai mari jucători din economie“.
 
Liderul pieţei a rămas şi anul trecut compania Adecco, care a avut un număr mediu peste 7.100 de salariaţi (cu circa 2.000 de angajaţi mai mulţi ca în 2013) şi afaceri de 240 de milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.
 
„Cota de piaţă a companiei a început să crească mai ales în a doua parte a anului, când s-a resimţit o dezgheţare a angajărilor, tendinţă care a continuat şi în 2015. Creşterea numărului de angajări a venit ca urmare a investiţiilor făcute mai ales în Bucureşti, unde companiile au făcut recrutări în zona de birouri, pentru aşa-numitele poziţii de «white collar». Şi în primele luni ale acestui an angajările au mers mult mai bine faţă de perioada similară a anului trecut, astfel că avem cu 2.000 de angajaţi mai mulţi în prezent, ceea ce se va reflecta şi în creşterea cifrei de afaceri“, a explicat Florin Godean, country manager al Adecco. Compania a lansat anul trecut şi alte două linii noi de business, una de marketing şi una de training.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO