Profesii

ZF HR Insider Arad, ediţia XXI: Un muncitor necalificat din Arad ajunge şi la 2.500 de lei net, cu sporuri şi bonusuri

ZF HR Insider Arad, ediţia XXI: Un muncitor necalificat...

Autor: Adelina Mihai

21.10.2016, 00:07 326

Un muncitor necalificat dintr-o fabrică din Arad are un salariu fix de 1.300 de lei net pe lună, dar poate ajunge şi la venituri nete de 2.500 de lei pe lună, cu bonusuri şi ore suplimentare, spun angajatorii din zonă, care se confruntă cu un deficit mare de candidaţi.

„Salariul brut al unui muncitor necalificat este de 1.600, 1.700 sau chiar 2.000 de lei, dar e o greşeală dacă vorbim doar despre salariul brut şi nu de veniturile nete, care în special în perioada de vară sunt duble. Am în fabrică un muncitor necalificat care luna trecută a câştigat 2.500 de lei net cu ore suplimentare şi bonusuri şi care are un salariu fix de 1.550 de lei“, a spus Dana Berar, HR&EHS Manager în cadrul producătorului de semifa­bri­cate extrudate din aluminiu Sapa Profiles din Chişineu-Criş, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a dezbaterilor ZF HR Insider organizată miercuri la Arad.

Aniela Mladin, director general al Guala Pack Nădab, companie producătoare de ambalaje aseptice pentru industria alimentară şi farmaceutică, spune că probabil toate companiile din regiune şi-au depăşit bugetele de salarii.

„Am intervenit de trei ori anul acesta pe salarii, iar astăzi un muncitor necalificat câştigă un salariu de 1.800 de lei brut pe lună (1.300 de lei net- n.red.)“, a spus Mladin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO