Profesii

ZF HR Insider, ediţia a XX-a, Braşov: „Găsim greu oameni calificaţi. Vom ajunge să importăm oameni din alte zone în Braşov“

ZF HR Insider, ediţia a XX-a, Braşov: „Găsim greu...

Autor: Adelina Mihai

06.11.2015, 00:07 800

Piaţa muncii din Braşov se confruntă cu un deficit semnificativ de personal calificat, astfel că angajatorii care fac angajări masive în perioada următoare spun că vor fi nevoiţi să importe forţă de muncă din alte zone pentru a-şi atinge ţintele de business.

„Nu mai este resursă deloc în zonă. Firmele care sunt în Braşov şi în regiune au consumat deja toată resursa umană capabilă şi doritoare să lucreze. Tendinţa pe ter­men scurt va fi probabil să aducem oameni din alte zone, unde nivelul de şomaj este mai ridicat şi oamenii au mai puţine şanse să-şi găsească un loc de muncă“, a explicat Olga Savaniu, Head of Human Resources în cadrul pro­ducătorului de componente pentru industria aeronau­tică Premium- AEROTEC, prezentă la cea de-a XX-a ediţie a dezbaterilor ZF HR Insider.

Migraţia în străinătate, atât a absolvenţilor de liceu şi de fa­cultate, dar şi a muncitorilor din fabrici, este un alt motiv pen­tru care deficitul de candidaţi s-a adâncit în această regiune.

„Este o provocare pentru companii să găsească operatori în producţie, aş pune această poziţie în topul celor pentru care găsim cel mai dificil candidaţi. (…) Pen­tru un muncitor pe o poziţie de entry-level, salariul de in­trare este situat între 1.300 şi 1.400 de lei brut pe lună în zo­na Braşovului, conform unui studiu salarial la care partici­păm şi de rezultatele căruia beneficiem“, a spus Lucia Molni­ceanu, HR Manager în cadrul producătorului de compo­nente electronice Benchmark din Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO