Profesii

ZF HR Trends 2023. ​Anca Moldoveanu, Corporate Manager, NN România: Observăm în piaţă o flexibilizare, angajatorii încearcă să ofere oamenilor beneficii în funcţie de nevoile lor

ZF HR Trends 2023. ​Anca Moldoveanu, Corporate Manager,...

Autor: Miruna Diaconu

27.03.2023, 15:12 98

Anca Moldoveanu, Corporate Manager NN România, spune că angajatorii sunt tot mai atenţi la a oferi angajaţilor beneficii în funcţie de nevoile lor, însă nu doar pentru cele pe termen scurt, dar se uită şi la nevoile angajaţilor pe termen lung.

„Ce observăm noi în piaţă este o flexibilizare, angajatorii încearcă să ofere oamenilor, în funcţie de nevoile lor. Observăm o gândire pe termen lung şi aceste beneficii fac parte din această categorie. Observăm dorinţa angajatorilor să lucreze cu acele companii care le oferă siguranţa faptului că ceea ce se vinde se şi obţine, chiar dacă se poate obţine după zeci de ani”, spune Anca Moldoveanu, în cadrul conferinţei ZF HR Trends.

Alte declaraţii:

Ca să îţi atragi oamenii, formula valabilă pentru toată lumea a picat, ceea ce îi poate face pe angajatori să se diferenţieze în piaţa muncii este personalizarea, flexibilizarea. Un angajator cu o viziune pe termen lung, care în permanenţă se uită la piaţă, la ce îşi doresc angajaţii, astfel încât să vină cu ceva nou, care este diferit pe piaţa muncii.

Angajatorii nu trebuie să ofere acelaşi lucru ca să se diferenţieze. Este în regulă să acoperim nevoile de bază, însă NN, în relaţie cu corporaţiile, îşi asumă rolul de a face educaţie. Produsele noastre vin pentru acei angajatori care au o forţă de muncă, unde aceste soluţii contează, este o realitate a pieţei muncii, în care pe noi românii ne-a pus o oglindă în faţă şi ne-a arătat că percepţia aceea că riscul este departe de mine este un mit.

A ignora riscurile nu este o mentalitate care să te ducă prea departe, sunt din ce în ce mai mulţi angajatori care îşi asumă rolul de a educa forţa de muncă şi să treacă dincolo de nevoile de bază, care sunt necesare, dar e necesar să ne uităm şi la starea de bine integrată a angajatului.

Starea de bine nu se referă doar la partea fizică, la corp sau sănătatea emoţională, când nevoile financiare sunt apăsătoare, asta e problema care afectează sănătatea emoţională.

​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO