Profesii

​ZF HR Trends 2023. Mihaela Ioniţă, Head of Human Resources, ING Bank: Oferta educaţională nu este direct corelată cu ce nevoi avem noi. Căutăm abilităţi, angajăm pentru atitudine

​ZF HR Trends 2023. Mihaela Ioniţă, Head of Human...

Autor: Miruna Diaconu

27.03.2023, 14:43 306

​Mihaela Ioniţă, Head of Human Resources, ING Bank, este de părere că oferta educaţională nu este direct corelată cu nevoile marilor angajatori. Dezvoltarea anumitor abilităţi se întâmplă în cadrul companiei, însă atitudinea şi dorinţa de învăţare sunt importante pentru decizia de angajare, spune ea.

”Oferta educaţională nu este direct corelată cu ce nevoi avem noi angajatorii mari, drept urmare, căutăm abilităţi, angajăm pentru atitudine, pentru dorinţa de a învăţa şi formăm skilluri în cadrul companiei. Cu asta ne ocupăm, rămâne o piaţă a muncii competitivă, indiferent de sectoare, problemele sunt aceleaşi. Suntem conştienţi în rolul nostru în a dezvolta piaţa de muncă”, spune Mihaela Ioniţă, în cadrul conferinţei ZF HR Trends.

ING numără circa 2.500 de angajaţi pe plan local, iar anul trecut, compania a angajat cu 60% mai mulţi oameni decât în 2021, având planuri de creştere a echipei şi în acest an.

Alte declaraţii:

Noi avem un număr de angajaţi de 2.500, anul trecut am angajat cu 60% mai mult decât în 2021. Avem planuri de creştere şi pentru anul acesta, peste 150 de noi angajaţi. Suntem o bancă digitală, învăţăm să lucrăm alături de inteligenţa artificială, mai bine zis inteligenţa artificială lucrează pentru noi, angajăm forţă de muncă cu abilităţi digitale. Rămâne în continuare o piaţă a angajatului.

Suntem într-o furtună perfectă, cu şomaj scăzut, sub 5%, în oraşele mari e şomaj negativ, acolo angajăm. Pe lângă faptul că somajul este scăzut, căutam şi o forţă de muncă specializată.

Angajăm atât bancheri cât şi IT-işti, cam 40% din cei pe care îi angajăm sunt din domeniul IT.

Cum este astăzi bancherul – vorbim de oameni care reulesc să gestioneze bine ambiguitatea şi schimbarea, vorbim de aceste soft skills, pe lângă abilităţile specifice jobului, sunt foarte importante şi acele abilităţi soft. Este o industrie în care schimbarea este parte din viaţa noastră, un profil care este deschis la schimbare şi învăţare are mult mai multe şanse să crească şi să se dezvolte într-o astfel de industrie. Ne uită şi după abilităţile tehnice, dar depinde foarte mult pe ce roluri recrutăm. În ING creştem foarte mult angajaţii organic.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO