• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Profesii

ZF Live. Carla Maria Teaha- director executiv al Festivalului Internaţional de Teatru Undercloud: Vom avea două noutăţi, una este secţiunea de dans, iar cealaltă este un spectacol în doi, care permite doar trei spectatori şi se întâmplă în maşină

Autor: Răzvan Botea, Laura Pîrvu

20.08.2018, 18:34 276

Festivalul Internaţional de Teatru Undercloud inaugurează anul acesta secţiunea de dans iar cea de-a doua noutate este secţiunea de performance. Se va juca în fiecare seară în Undercloud şi se cheamă „În doi”. Este un spectacol în doi, care permite doar trei spectatori şi se întâmplă în maşină. Este singurul spectacol care nu se joacă în Hanul Gabroveni, ci în maşină, a spus la ZF Live Carla Maria Teaha- director executiv al Festivalului Internaţional de Teatru Undercloud.

„Aşadar, este un spectacol într-o maşină, condusă de către cei doi protagonişti. Cei doi actori îi plimbă pe spectatori prin oraş. Este o experienţă intimă, totul rămâne în acel context, nu se transmite nicăieri. Cei doi interpreţi se urcă unul la volan, unul lângă şi se plimbă prin oraşul Bucureşti împreună cu cei trei spectatori. În tot acest timp, se desfăşoară spectacolul. Fiecare spectacol se derulează pe parcursul a cincispreze minute, iar povestea este transmisă în 5 părţi, fiecare parte are câte un sfert de oră. <<Intimitatea şi tandreţea în cuplu>> este subiectul discuţiei dintre cei doi interpreţi. Spectatorii nu trebuie neapărat să fie un cuplu. Acest performance reprezintă o premieră absolută, de aceea este programat seară de seară.”

Undercloud este cel mai mare festival de teatru independent din România şi a ajuns anul acesta la a unsprezecea ediţie. A avut loc în Bucureşti an de an, la sfârşitul verii: „În fiecare an o luăm de la zero, cu finanţări publice, parteneri comerciali, sponsori şi cu artişti care îşi doresc să joace la Undercloud.”

Undercloud începe miercuri, 22 august şi ţine 10 zile, până pe 31 august. Sunt organizate peste 35 de evenimente - spectacole de teatru, spectacole de dans, spectacole de lectură, un gen de spectacole unde actorii stau la masă şi citesc textul, dar cu o mică regie şi cu interpretare.

„Avem secţiunea de spectacole internaţionale, iar anul acesta în premieră, aducem şi spectacole de teatru independent din ţară. Piaţa a început să se dezvolte şi în Târgu Mureş, Cluj, Iaşi. Am inaugurat secţiunea de dans, deoarece ne-am dat seama că mişcarea dansului contemporan este foarte iubită. ”

Acest festival a apărut ca un răspuns la teatrul clasic, teatrul insituţionalizat care exista acum 10 ani când nu exista mişcarea de teatru independent.

 
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026