Profesii

ZF Live 2020. Costin Dămăşaru, Neuro Performance Enhancement Center: Creierul unui manager se poate „optimiza“ pentru a creşte performanţa în business

Autor: Ramona Cornea

26.12.2020, 20:40 4455

Un pachet de 20 de şedinţe de „optimizare“ a creierului făcute de Neuro Performance Enhancement Center costă 5.000 de euro.

Creierul unui manager poate fi îmbunătăţit, „optimizat“, pentru a înregistra rezultate mai multe şi a creşte performanţa în business, afirmă Costin Dămăşaru, directorul Neuro Performance Enhancement Center.

„Pentru a optimiza creierul unui manager, colectăm, procesăm şi utilizăm date despre el. În primul rând, îi facem o evaluare psihologică pentru a afla care sunt simptomele unui creier mai puţin optimizat sau foarte bine optimizat. După evaluarea psihologică, mergem pe partea de neurofiziologie, adică facem electroencefalograma şi apoi o procesăm statistic. Noi descoperim ce se află în spatele cifrelor şi apoi le spunem managerilor care comportamente se reflectă în activitatea creierului“, a declarat Costin Dămăşaru în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanţelor Neuronale are o echipă internaţională formată din 10 cercetători şi practicieni în domenii precum: neurologie, neuroştiinţe cognitive, psihologie, psihiatrie, psihoterapie, matematică nonliniară, data mining, software development şi managementul resurselor umane.

„În funcţie de discuţia cu clientul, putem să vedem încotro vrea clientul să se ducă. Dacă este deschis, noi începem să antrenăm creierul prin brain computer interface şi îi dăm puterea clientului să poată să îşi optimizeze singur zonele din creier care nu sunt optimizate. Adică îşi optimizează creierul după ce joacă un joc cu puterea minţii timp de 30 de minute”, a explicat Dămăşaru.

Organizaţiile din care vin clienţii acestui centru sunt aşa- numitele „high performance organizations”.

Metoda de antrenament neuronal foloseşte hardware şi software în materie de înregistrare a informaţiilor despre undele cerebrale şi de procesare statistică a acestora pentru a putea evidenţia şablonul de comportament al acestora.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO