Profesii

ZF Live. Doru Dima, CEO Great People Inside: Din 600 de manageri evaluaţi doar 10 au reuşit să ia un calificativ bun

Autor: Roxana Rosu

12.12.2016, 07:00 1201

Managementul românesc are oameni eficienţi şi bine pregătiţi doar la nivelul mediu şi de vârf, ceilalţi ma­na­geri neavând me­tode şi cunoş­tin­ţe pen­­tru a con­du­ce efi­cient şi a sti­mula an­­­­ga­jaţii, în condi­ţiile în care majo­ri­ta­tea com­pa­ni­ilor văd in­ves­tiţiile în trai­ning şi evaluările in­terne ca un cost ce poate fi evitat.

„Am evaluat anul acesta 600 de ma­nageri prin simularea deciziilor ma­­na­geriale şi notarea lor pe o scară de la 1 la 5. Doar 2% dintre ei au ajuns la 3,5 punc­te. Deci doar 10 oameni au reuşit să fie încadraţi ca „buni“. Eva­luarea a vizat manageri de top şi middle din com­panii im­por­tante“, a spus la ZF Live Doru Di­ma, CEO al fir­mei Great People Inside.

Studiile pe domeniu arată că Ro­mânia suferă de o lipsă acută de manageri eficienţi, cu atât mai mult cu cât poziţiile de top din multinaţionale sunt transferate treptat de la expaţi spre români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO