Profesii

​ZF Live. Gabriela Boerescu, editor One.ro. Cum să-ţi înveţi copilul să fie antreprenor de mic. „Copiii noştri sunt generaţia cu laptopul şi calculatorul în braţe, pot deveni uşor consultanţi de social media”

​ZF Live. Gabriela Boerescu, editor One.ro. Cum să-ţi...

Autor: Bianca Dorobanţu

16.02.2017, 15:17 147

Încurajaţi de mici, copiii care sunt talentaţi spre diferite activităţi ar putea să îşi materializeze pasiunile şi ideile şi să le transforme în mici oportunităţi de „afacere”.

Gabriela Boerescu, editor al revistei One.ro, a aşezat pe hârtie câteva idei de afaceri pe care le-ar putea pune în aplicare copiii, cu sprijinul părinţilor, şi de pe urma cărora să câştige şi bani.

Această idee a pornit de la fiica Gabrielei Boerescu, care la vârsta de 10 ani s-a apucat, împreună cu o prietenă, să confecţioneze mărţişoare, pe care le-au vândut cu succes în cadrul unui târg, a spus Gabriela Boerescu, invitată la ZF Live. Planul fetelor a fost să strângă banii pentru a salva câteva animale fără adăpost.

În funcţie de pasiunile şi de domeniile de interes, ea prezintă, în cartea pe care ar urma s-o lanseze, denumită „Ghiţă Puşculiţă prezintă idei de afaceri pentru juniori. Cum să începi o afacere la 8-14 ani”, idei pentru copiii cărora le plac animalele, pentru cei care sunt talentaţi la bricolaj sau la muzică, dar şi care au alte abilităţi.

De pildă, copiii şi-ar putea înfiinţa o trupă de artişti, un cor muzical, şi-ar putea transforma hainele vechi în obiecte decorative sau şi-ar putea împrumuta cărţile pe care deja le-au citit în schimbul unor sume modice.

„Nu trebuie neapărat să vinzi produse, poţi vinde şi servicii, copiii noştri sunt generaţia cu laptopul şi calculatorul în braţe, pot deveni consultanţi de social media”.

De asemenea, în şcoli ar putea fi predate cursuri despre introducere în afaceri, dar care ar trebui să abordeze teme practice, de exemplu, să le ceară copiilor să organizeze un târg de prăjituri, mai spune ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO