Profesii

ZF Live – HR Trends 2017. Bogdan Piţigoi, Tester Group: „Dacă acum 10 ani investitorii căutau doar spaţii ieftine pentru birou, acum serviciile contează tot mai mult“

Bogdan Piţigoi controlează grupul de firme Tester din Iaşi cu activităţi în sectoarele auto, imobiliar şi textile, un business cu 1.400 de salariaţi.

Bogdan Piţigoi controlează grupul de firme Tester din Iaşi cu activităţi în sectoarele auto, imobiliar şi textile, un business cu 1.400 de salariaţi.

Autor: Bianca Dorobanţu

04.04.2017, 00:05 415
Angajatorii care caută spaţii de birouri pentru noi investiţii sau pentru extinderea spaţiilor de birouri pentru angajaţi sunt mult mai atenţi la toate facilităţile şi serviciile oferite în preajma clădirii de birouri, lucru care nu se întâmpla în urmă cu câţiva ani.
 
„Acum 10 ani când se căuta un birou, se căuta o clădire care să ofere un spaţiu la un preţ cât mai competitiv. Acum se caută, pe lângă spaţiu de calitate, locurile de parcare şi o mulţime de alte servicii. Acesta este conceptul, tot ce ţine de business să fie într-un singur loc, oamenii au loc de parcare, lasă copiii la grădiniţă, merg într-un birou amenajat frumos, merg la cafenea, restaurant, discută cu un coleg, apoi se reîntorc să lucreze. Eu cred că tot ce înseamnă serviciile pe care le poţi oferi clienţilor tăi sunt foarte importante, în afară de simplul birou, iar aceste aspecte vor conta din ce în ce mai mult”, a spus Bogdan Piţigoi, antreprenorul care controlează grupul de firme Tester din Iaşi cu activităţi în sectoarele auto, imobiliar şi textile, un business cu un rulaj de 33 de milioane de euro şi 1.400 de salariaţi. El  a fost prezent săptămâna tre­cută  la emisiunea online de business ZF Live organizată în cadrul ZF HR Trends 2017, evenimentul anual al ZF destinat pieţei muncii.
 
În prezent, Grupul Tester deţine două parcuri de clădiri de birouri închiriate (IDEO şi TESTER Technology Park), desfăşurate pe o suprafaţă de circa 30.000 mp, din stocul total de birouri de 150.000 mp din Iaşi.
 
Bogdan Piţigoi a mai spus că, pentru a atrage noi investiţii, trebuie alimentată creativitatea specifică poporului nostru, iar tinerii trebuie încurajaţi să se califice din ce în ce mai mult pentru meseriile care încep să apară la orizont. „Atunci vom putea să profităm de această oportunitate, care înseamnă implementarea tehnologiei din ce în ce mai mult în viaţa noastră de zi cu zi.“
 
Din fericire şi România şi Iaşi sunt destinaţii pentru dezvoltare de soft, outsourcing, call-centere. Dezvoltarea tehnologică poate înseamna dezvoltarea României”, a spus Bogdan Piţigoi.
 
În opinia sa, ar fi extrem de important ca la fiecare facultatate să se organizeze, pe specializări, întâniri cu reprezentanţi ai mediului de business, iar facultăţile să creeze specializările de care au nevoie angajatorii, pentru ca absolvenţii să se angajeze şi să fie productivi imediat ce termină facultatea.
 
ZF HR Trends 2017, organizat pe tema „Viitorul muncii în era tehnologiei”, a reunit peste 200 de directrori de HR, consultanţi şi traineri din companiile locale, iar unul dintre avertismentele date de speakerii din cadrul evenimentului a fost legat de incursiunea tot mai mare a roboţilor în piaţa muncii, care înlocuiesc activităţile desfăşurate de  unii angajaţi.
 
„Omul este cel care face ca totul să se întâmple, vor apărea roboţi, dar până la urmă sunt creaţi de oameni, dacă vor păstra creativitatea şi fibra umană, tot ei vor hotărî direcţia în care merge lumea”, a mai spus Piţigoi.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO