Profesii

ZF Live. Philip Walters, director British School of Bucharest: „Sunt foarte multe joburi care la momentul actual nu există, însă vor exista în viitor. Am putea să pregătim elevii şi pentru aceste joburi”

Autor: Răzvan Botea

29.05.2018, 18:00 751

Una dintre problemele majore ale învăţământului preuniversitar din România este faptul că acesta se concentrează pe partea teoretică a materiilor şi prea puţin pe competenţele elevilor şi practicarea cunoştinţelor pentru a-i pregăti de un job, a spus Philip Walters, directorul şcolii britanice British School of Bucharest, în cadrul emisiunii ZF Live.

„Sunt foarte multe joburi care la momentul actual nu există, însă vor exista în viitor. Am putea prezice apariţia acestor joburi şi să pregătim elevii şi pentru ele.  Ce încercăm noi să facem este să îi lăsăm pe copii să-şi menţină opţiunile deschie, dar în acelaşi timp să ne concentrăm pe competenţele elevului. Nu sunt un expert în sistemul de educaţie românesc, însă părerea mea este că se concentrează prea mult pe conţinutul materiilor şi nu pe competenţele elevilor.” British School of Bucharest are în prezent 500 de elevi cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Între 11 şi 18 ani sunt 240 de elevi, în timp ce restul sunt au vârste cuprinse între 2 şi 10 ani. 13% dintre elevi sunt români, iar restul sunt de alte 44 de naţionalităţi. În acest moment capacitatea maximă este de 650 de elevi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO