Proprietăţi

300 mil. euro pentru 800 de vile la Corbeanca

25.01.2008, 19:07 55

Compania Asset Management System, cu capital american, va aloca 300 de milioane de euro pentru constructia unui ansamblu rezidential format din 800 de vile in Corbeanca, au declarat ieri reprezentantii firmei imobiliare Eurometropola, promotorul proiectului.
Complexul va fi denumit Casa Nova si va fi construit pe un teren cu o suprafata de 80 de hectare.
"Constructia ansamblului, localizat langa Padurea Corbeanca, va incepe in luna martie a acestui an, iar intregul proiect va avea trei faze de dezvoltare, investitia totala fiind estimata la 300 de milioane de euro, cu posibilitatea extinderii. Suprafata construita a ansamblului va fi de 220.000 de metri patrati", au precizat reprezentantii companiei.
In cadrul ansamblului vor fi construite peste 40 de modele de vile, cu suprafete cuprinse intre 150 si 450 mp, dispuse pe loturi de teren de 500 mp, 700 mp, 900 mp si 1.200 mp.
Proiectul prevede amenajarea unor zone de recreere, respectiv spatii verzi, locuri de joaca si piscine. Complexul va avea si un spital privat, o scoala, un club sportiv, terenuri de tenis si golf, dar si o zona comerciala.
Pretul de achizitie a unei locuinte este de 1.200 de euro pe metrul patrat.
Dezvoltatorul proiectului, compania Asset Management System, este inregistrat in Romania si are capital american.
Actionarii firmei sunt implicati in dezvoltarea ansamblului rezidential Solaria Residence Baneasa, cu o suprafata construita de 43.000 de metri patrati. Complexul va cuprinde 15 vile, totalizand 64 de apartamente cu trei si patru camere. Pretul locuintelor porneste de la 150.000 de euro, respectiv 1.400 de euro/mp.
De asemenea, actionarii Asset Management System au participat la dezvoltarea imobilului de birouri Bectro Office Building Unirea din Bucuresti, finalizat in anul 2003.
Compania este detinuta de firma George Washington Financial Corporation din Statele Unite ale Americii, care controleaza 99,99% din capital, si de mai multi cetateni americani.

9 mil. euro pentru un teren

Firma cipriota A. Panayides Contracting (APC) si compania de investitii TerraKapital, inregistrata in Cipru, au cumparat un teren de 83.000 de metri patrati, in valoare de 9 milioane de euro, in Corbeanca, unde vor dezvolta un proiect rezidential de lux, potrivit Financial Mirror. Proiectul, denumit Paradise Gardens, va cuprinde 120 de vile si 150 de apartamente. TerraKapital este structurat ca un fond inchis de investitii si are ca obiectiv obtinerea de venituri din investitii in active imobiliare in estul regiunii mediteraneene si sud-estul Europei, unde strategiile de lichidare a plasamentelor sunt clare inca de la inceput. Fondul se afla in a doua etapa a procesului de obtinere a capitalului, in urma angajamentelor deja existente de cinci milioane de euro, si intentioneaza sa inchida oferta de actiuni, catre un numar limitat de investitori, la 15 milioane de euro, in urmatoarele cateva saptamani. APC Group este implicata in mai multe proiecte imobiliare in Romania, cel mai recent fiind achizitia impreuna cu Demetra Investment, cea mai mare companie de investitii din Cipru, a unui teren in zona Baneasa, pentru 13 milioane de euro, unde va construi 350 de apartamente de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO