Proprietăţi

AFI Europe începe construcţia unui mall în Ploieşti, unde a atras Cora, Flanco, H&M şi Reserved printre chiriaşi

 AFI Europe începe construcţia unui mall în Ploieşti, unde a atras Cora, Flanco, H&M şi Reserved printre chiriaşi

AFI Europe începe construcţia unui mall în Ploieşti

Autor: Cristi Moga

05.04.2012, 10:50 2303

Compania de dezvoltare imobiliară AFI Europe, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, va începe în "următoarele zile" lucrările la un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 28.000 de metri pătraţi în Ploieşti, pentru care a ajuns deja la un grad de preînchiriere de 70%.

Astfel, compania israeliană a semnat deja contracte pentru deschiderea unor magazine Cora (13.000 mp), H&M (1.600 mp), Flanco (1.200 mp), Reserved sau New Look (fiecare câte 500 mp), în timp ce în zona de food-court McDonald's şi Pizza Dominium se află de asemenea pe lista viitorilor chiriaşi.

În aceste condiţii, anul acesta în Ploieşti va avea loc cea mai acerbă competiţie între două malluri aflate în dezvoltare, în condiţiile în care şi sud-africanii de la NEPI au început recent lucrările la un centru comercial lângă hipermarketul Carrefour din oraş.

Ambii dezvoltatori au anunţat semnarea unui contract de închiriere cu suedezii de la H&M, astfel că Ploieştiul ar putea deveni primul oraş din afara Capitalei cu două magazine ale retailerului de îmbrăcăminte.

"Suntem în negocieri avansate cu mulţi alţi retaileri locali şi internaţionali şi estimăm că vom atinge o rată de închiriere de 75%, până la finele lunii aprilie", spune David Hay, CEO al AFI Europe România.

Finalizarea proiectului este programată pentru a doua jumătate a anului 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO