• Leu / EUR4.9250
  • Leu / GBP5.7274
  • Leu / USD4.7278
Proprietăţi

Anul cu cele mai multe deschideri de centre comerciale in Bucuresti

Anul cu cele mai multe deschideri de centre comerciale in Bucuresti
24.09.2008, 19:41 84

Tot anul acesta ar trebui deschise si mallul Grand Arena si centrul comercial de tip outlet Mega Designer Outlet Center, insa reprezentantii dezvoltatorilor nu au avansat pana in prezent nicio data privitoare la posibila inaugurare.
Cu toate acestea, anul 2008 este cel mai bun in ceea ce priveste inaugurarile de noi spatii comerciale.
Pana acum a fost deschis mallul Baneasa Shopping City din cadrul proiectului Baneasa din nordul orasului, galeria comerciala din cadrul proiectului Iris Shopping Center din Titan si hipermarketul Carrefour, magazinul de electronice si electrocasnice Technomarket, magazinul de mobila Bontas si galeria comerciala din cadrul proiectului Vitantis.
Pana in acest an in Bucuresti nu era deschis mai mult de un proiect pe an, astfel ca Bucuresti Mall a fost inaugurat in 1999, Plaza Romania in 2004, iar City Mall in 2005.
Numarul centrelor comerciale din Bucuresti va continua sa creasca si in urmatorii ani, o serie de proprietati fiind deja in constructie (AFI Cotroceni Park, Sun Plaza sau extinderea Militari Shopping Center), in timp ce altele se afla inca in faza de proiect (ParkLake Plaza sau AFI Golden City).
La nivel national, anul acesta vor fi deschise aproximativ 20 de centre comerciale, mai mult de jumatate dintre acestea fiind deja inaugurate in orase precum Arad, Iasi, Constanta, Suceava sau Brasov.
Sfarsitul de an va mai aduce inaugurari in Piatra-Neamt sau Oradea, unde dezvoltatori precum Mivan sau Globe Trade Center (GTC) isi vor continua programul de extindere pe piata locala.
Dupa Bucuresti, orasul cu cele mai multe centre comerciale este de saptamana aceasta Iasiul, unde a fost inaugurat cel de-al patrulea proiect din oras, mai exact prima faza a parcului de retail ERA Shopping Park, formata dintr-un hipermarket Carrefour si o galerie comerciala cu peste 60 de magazine.
Un mall de mari dimensiuni poate crea peste 2.000 de locuri de munca, cati angajati lucreaza, de altfel, in cele mai mari centre comerciale deschise anul acesta, potrivit datelor prezentate de catre dezvoltatori si consultantii imobiliari.
Tinand cont de planurile de extindere ale dezvoltatorilor de centre comerciale, care au anuntat cel putin dublarea stocului actual, la peste 2 milioane mp de centre comerciale, in urmatorii ani numarul angajatilor din centre comerciale ar putea depasi 100.000 de oameni.
 
 
Spatii comerciale noi in Bucuresti
 
  • In luna aprilie a acestui an a fost inaugurat mallul Baneasa Shopping City, cel mai mare centru comercial din Bucuresti, avand o suprafata inchiriabila de 55.000 de metri patrati;
  • La inceputul lunii iulie a fost deschis in cadrul proiectului Vitantis un hipermarket Carrefour si un magazin Technomarket, iar de luna aceasta a fost inaugurata si galeria comerciala si un magazin de mobilier;
  • Avrig 35 a deschis in Primavara o galerie comerciala langa hipermarketul Auchan din Titan, care cuprinde chiriasi precum Domo, Sprider, Takko sau Reno;
  • Mivan va deschide la 1 noiembrie centrul comercial Liberty Center din zona Trafic Greu, care va avea o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrati si chiriasi precum Marks & Spencer, Burger King, Billa sau Altex;
  • Liebrecht & wooD va deschide la finalul lunii noiembrie prima etapa a centrului comercial de tip outlet Fashion House, cu o suprafata de 20.500 mp si chiriasi precum Puma, Benetton, Timberland Nautica, Cavaliere, Benvenuti sau Bigotti.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9250
Diferență: -0,1197
Ieri: 4.9309
Azi: 4.7278
Diferență: -0,2363
Ieri: 4.7390
Azi: 5.7274
Diferență: -0,2421
Ieri: 5.7413
Azi: 5.0120
Diferență: -0,2706
Ieri: 5.0256