Proprietăţi

Arhitecţii propun un nou sector al Bucureştiului, care să includă doar centrul oraşului. Credeţi că este o soluţie bună? Comentaţi aici

 Bucureştiul ar avea nevoie de un sector separat, care să includă doar centrul oraşului, spun arhitecţii

Autor: Geanina Sandu

27.07.2011, 16:34 2316

Arhitecţii propun înfiinţarea unui sector caresă cuprindă centrul Capitalei, arhitectul şef alBucureştiului, Gheorghe Pătraşcu, precizând că aceastaeste una dintre concluziile auditului privind dezvoltarea urbană aBucureştiului din ultimii 20 de ani.

Gheorghe Pătraşcu a declarat, miercuri,pentru MEDIAFAX, că înfiinţarea unui alt sector care să cuprindăcentrul Capitalei este una dintre concluziile Auditul DezvoltăriiUrbane în Bucureşti 1990-2010.



"Pentru că centrul funcţionează diferit, are alte necesităţi, altăstructură urbană, iar sectoarele sunt prea mari.Şi cea mai simplă variantă ar fi un sectorcentral. Există două posibilităţi: ori un sector cuadministraţie propire, şi atunci este nevoie de o lege, ori pot filuate măsuri de organizare, fără a fi un sector separat", aprecizat Pătraşcu.



Arhitectul şef al Capitalei a adăugat că în prezentCentrul Istoric face parte din trei sectoare. Deasemenea, Pătraşcu a precizat că în toate capitalele europenecentrul funcţionează ca un sector separat.



"Deocamdată este doar o propunere, o concluzie a auditului şi poatefi pusă pe ordinea de zi dacă se va discuta reorganizareaadministrativă a Bucureştiului", a mai spus Gheorghe Pătraşcu.



Al şaptelea sector ar urma să cuprindă zona din centrul Capitaleidelimitată de Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan celMare, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreştilor, strada Izvorul Rece,Bulevardul Geniului, Şoseaua Grozăveşti, Pasajul Basarab şiBulevardul Nicolae Titulescu.



Auditul Dezvoltării Urbane în Bucureşti 1990-2010 a fost realizatde asocierea Asociaţia pentru Tranziţia Urbană şi SCQuattro Design SRL. Contractul, în valoare de227.000 de lei, atribuit în noiembrie 2010, prevedea elaborareastudiului "Audit al dezvoltării urbane în Bucureşti 1990-2010.Definirea unor direcţii de dezvoltare din perspectiva medieriiinteresului public cu cel privat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO