Proprietăţi

Au început lucrările de reabilitare a 1.700 km de drumuri judeţene şi locale, finanţate din banii constructorilor

Autor: Andreea Neferu

21.11.2011, 14:53 820

Primele lucrări de proiectare pentru reabilitarea a 216 km de drumuri judeţene şi 1.495 km de drumuri locale au demarat luna aceasta. Proiectele fac parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi vizează drumurile din judeţele Arad, Bihor, Prahova, Giurgiu, Ilfov (reabilitate de firmele Romstrade şi Primacons), Buzău şi Vrancea (Vega 93, Arcada Company, Primacons, Aquaform), valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 2,2 miliarde de lei ( peste 520 de milioane de euro).

PNDI este cel mai mare program de investiţii în infrastructura publică derulat în România în ultimii 20 de ani, fiind gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor. Programul se va derula în perioada 2011-2013.

Până în prezent au fost atribuite 8 din cele 20 de pachete de drumuri pentru toate judeţele ţării, cu o valoare totală de peste 4,3 miliarde de lei (peste un miliard de euro).

Diferenţa majoră între PNDI şi alte lucrări de infrastructură finanţate de stat constă în faptul că statul va deconta lucrările abia începând din 2013, astfel că până atunci constructorii care au primit deja contracte trebuie să găsească singuri surse de finanţare.

Una dintre soluţiile identificate de constructori este EximBank, respectiv scrisori de garanţie emise de banca de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO