Proprietăţi

Aveţi idee ce distanţe parcurgeţi zilnic prin Bucureşti? Topul celor mai lungi străzi din oraş

Aveţi idee ce distanţe parcurgeţi zilnic prin Bucureşti? Topul celor mai lungi străzi din oraş

Autor: Cristi Moga

06.12.2011, 19:35 14588

Niciun bulevard din Bucureşti nu are o lungime mai mare de 10 kilometri, care să străbată măcar parţial oraşul de la un capăt la altul, cele mai lungi zece artere având distanţe cuprinse între 5,2 şi 9,2 kilometri, potrivit calculelor ZF, realizate cu ajutorul aplicaţiei Google Maps.

Diametrul Capitalei poate fi estimat la circa 21 de kilometri, cât este distanţa rutieră cea mai scurtă între intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti şi autostrada spre Constanţa, dar arterele cele mai lungi nu ating nici jumătate din această distanţă, majoritatea terminându-se în diverse puncte rutiere circulate intens, precum Piaţa Obor, Răzoare sau Piaţa Unirii.

Cea mai lungă arteră a Capitalei poate fi considerată Splaiul Unirii, continuat cu splaiul Dudeşti, pe malul Dâmboviţei, arteră cu o lungime de 9,5 kilometri care pleacă din Piaţa Unirii şi ajunge la şoseaua de Centură, în apropierea joncţiunii cu autostrada spre Constanţa. Drumul poate fi parcurs integral doar pe sensul dinspre centru către exterior, în condiţiile în care de la pasajul Mărăşeşti spre Piaţa Unirii nu se poate circula pe malul drept al Dâmboviţei.

Un alt drum lung este Bulevardul Timişoara, cu o lungime de 7,4 kilometri, arteră care începe de lângă CET Vest şi ajunge până în intersecţia Răzoare. Acest nod, Răzoare, reprezintă şi unul dintre capetele bulevardului Drumul Taberei, a cărui lungime este de 5,2 kilometri, parcurgând bucla care mărgineşte două laturi ale parcului care poartă numele cartierului.

Cele mai importante intrări din Bucureşti sunt realizate prin Bulevardul Iuliu Maniu (dinspre Piteşti) şi şoseaua Bucureşti-Ploieşti (dinspre nord), artere care au aproape 7 kilometri fiecare. Maniu se întinde de la A1 până la Piaţa Leul, în spatele Palatului Cotroceni, în timp şoseaua Bucureşti-Ploieşti începe la podul Otopeni, limita oraşului, şi ajunge la Piaţa Presei Libere.

Între cinci şi şase kilometri au şi şoseaua Olteniţei, şoseaua Mihai Bravu, splaiul Independenţei şi calea Griviţei.

Axul central al oraşului, dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, are o lungime de circa 3,5 kilometri, bulevardul Unirii, între Palatul Parlamentului şi Piaţa Alba Iulia, măsoară 3 kilometri, în timp ce Calea Victoriei, care poate fi parcursă integral doar dinspre Piaţa Victoriei către Naţiunile Unite, are o lungime de 2,7 kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO