Proprietăţi

BCR a cumpărat proiectul imobiliar de lux Silver Mountain din Poiana Braşov, cu 50 mil. euro

BCR a cumpărat proiectul imobiliar de lux Silver...

Autor: Liviu Iancu

26.05.2014, 10:42 6841

"În cadrul licitaţiei publice organizate pe data de 23 mai de către Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate, creditorul Banca Comercială Română a adjudecat, cu suma de 49,7 milioane de euro proiectul imobiliar Silver Mountain, situat in Poiana Brasov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, două spaţii comerciale, o clădire multifuncţională (restaurant, club, spa şi fitness), drumuri de acces, spaţii verzi şi teren excedentar în suprafaţă de 206.500 metri pătraţi", se anunţă într-un comunicat al Euro Insol.

La prima încercare de vânzare a proiectului, care a avut loc pe 9 mai, preţul de pornire al licitaţiei era de 53,4 milioane de euro, dar Euro Insol, lichidatorul firmei, a anunţat o nouă licitaţie pe 16 mai, la un preţ diminuat cu 15%.

INR Management Real Estate a intrat în faliment la începutul acestui an. Cu o expunere de 380 de milioane de lei (85 milioane de euro), BCR are o cotă de peste 99% din creanţele firmei.

La începutul anului, Remus Borza, proprietarul Euro Insol, spunea că preţul de vânzare al proiectului nu va putea coborî sub evaluare.

Silver Mountain a fost iniţiat în 2008, cu puţin timp înainte de izbucnirea crizei, iar planurile iniţiale prevedeau o investiţie de 300 de milioane de euro pentru construirea unor blocuri cu 600 de apartamente de lux, un hotel Radisson, club de tenis, teren de golf şi alte facilităţi.

Euro Insol a scos la vânzare şi două terenuri, unul de 1.825 mp în Şoseaua Ghe. Ionescu Siseşti, din nordul Bucureştiului, (cu un preţ de pornire de 221.000 euro) şi celălalt, de aproape 6 hectare, în comuna Snagov, compus din 15 loturi ( cu un preţ de pornire de circa 2,1 milioane de euro).

Pe cele două terenuri compania intenţiona să dezvolte ansambluri rezidenţiale.

Terenul din nordul Capitalei a fost cumpărat de Athenaeum Construct cu 274.000 de euro. Terenul de la Snagov a fost cumpărat de BCR cu 2,28 milioane de euro.

"Această tranzacţie reprezintă un nou început pentru Silver Mountain. Doar BCR are forţa, determinarea şi interesul să dea o nouă dimensiune acestui proiect, să-l dezvolte la adevăratul lui potenţial. În paralel cu vânzarea în sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanţa, prin intermediul unui vehicul comercial special creat în acest scop, construcţia unui hotel de 600 de locuri de cazare, care să includă un centru multifuncţional de conferinţe, un SPA cu toate facilităţile, un cazino, cluburi şi restaurante. În parteneriat cu Primăria Braşov, se intenţionează construcţia celui mai mare teren de golf din România", a spus Remus Borza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO