Proprietăţi

Becali a vândut cu 10 mil. euro două hectare în Pipera către Portland Trust

Becali a vândut un teren de 10 mil. euro către Portland Trust

Autor: Cristi Moga

04.01.2011, 23:59 287

Omul de afaceri George Becali, finanţatorul echipei de fotbalSteaua Bucureşti, a vândut la sfârşitul anului trecut un teren decirca 20.000 de metri pătraţi din Pipera companiei de dezvoltareimobiliară Portland Trust, fondată de britanicul Robert Neale, unuldintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri dinBucureşti.

"Valoarea tranzacţiei este de circa 500-600 de euro/metrulpătrat", au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară, astfelcă suma încasată de Becali ar putea depăşi 10 milioane de euro.

Terenul este situat la intrarea pe şoseaua Pipera, pe parteastângă, între centrul de evenimente Turabo Grand Ballroom şiDirecţia de Permise Auto a Capitalei, o zonă care a cunoscut înultimii ani un puternic proces de dezvoltare pe segmentul debirouri.

Portland ar urma să dezvolte pe acest teren un nou proiect debirouri, după ce a dezvoltat şi vândut în ultimii zece aniproiectele Opera Center, Bucharest Business Park şi FloreascaBusiness Park, pe care a încasat aproape 200 de milioane deeuro.

George Becali nu a dorit să comenteze tranzacţia, după ce aadmis zilele trecute că a vândut un teren "cu care poate ţineSteaua vreo zece ani", în timp ce britanicul Robert Neale,fondatorul Portland Trust, nu a oferit informaţii până laînchiderea ediţiei. Cristi Moga

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO