Proprietăţi

BRD Sogelease preia un imobil al omului de afaceri Radu Octavian printr-un contract sale&lease back

BRD Sogelease preia un imobil al omului de afaceri Radu Octavian printr-un contract sale&lease back

Autor: Cuncea Elena Cristina

27.01.2011, 14:40 66

BRD Sogelease IFN a preluat printr-un contrat de tipsale&lease back un imobil de birouri din bulevardul BucureştiiNoi, printr-o tranzacţie în valoare de 4,59 milioane de euro,deţinut de o firmă înregistrată în Cipru şi controlată integral deRadu Octavian, fondatorul grupului RTC, informează Mediafax Business.

Contractele imobiliare de tip sale & lease back presupunvânzarea unui imobil, pentru ca în baza unui contract de leasing petermen lung vânzătorul să îşi păstreze dreptul de folosire abunului, în schimbul unei chirii.

Tranzacţia are ca obiect un teren de peste 4.500 de metripătraţi şi construcţii totalizând aproape 1.700 metri pătraţi,potrivit unui anunţ al vânzătorului, deţinut de firma FoliteckLimited, înregistrată în Cipru.

Preţul de vânzare a fost stabilit la 4,59 milioane de euro, fărăTVA, în urma unui raport de evaluarea realizat de compania deconsultanţă imobiliară Colliers International. Durata contractuluide leasing este de 180 de luni, iar valoarea finanţată este de 3,67milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO