Proprietăţi

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti, un turn de birouri cu 36 de etaje, a scos “capul de sub pământ” – Galerie FOTO

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti, un turn de birouri cu 36 de etaje, a scos “capul de sub pământ” – Galerie FOTO

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti, un turn de birouri cu 36 de etaje, a scos “capul de sub pământ” (Foto: Silviu Matei)

Autor: Cristi Moga

13.09.2011, 13:38 16899

Cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, cu o înălţime de 137 de metri şi 36 de etaje, în care ar urma să fie mutat sediul băncii Raiffeisen, a "ieşit din pământ", iar muncitorii lucrează deja la cel de-al doilea etaj al structurii imobilului denumit SkyTower.

Clădirea se va afla în apropierea intersecţiei dintre strada Barbu Văcărescu şi şoseaua Pipera, în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, în mijlocul unei zone în care se află deja mai multe clădiri de birouri importante, precum Oracle Tower, Nusco Tower, Lakeview sau Floreasca Business Park.

Imobilul dezvoltat de compania Raiffeisen Evolution va avea o formă cilindrică, finalizarea construcţiei urmând a avea loc în perioada 2012-2013.

Antreprenorul general al clădirii este firma austriacă Strabag, iar lângă turnul de birouri ar urma să fie realizat şi un mall. În 2008 întregul complex, format din mall şi turnul de birouri, era estimat la un cost de 250 de milioane de euro.

În prezent cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti este turnul Tower Center International din apropierea Pieţei Victoriei, în care ar trebui să fie sediul Alpha Bank, dar care nu este este ocupată din cauza mai multor litigii între acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO