Proprietăţi

Cefin: Chiria pentru spatiile logistice s-ar putea diminua usor in urmatorii doi ani

Cefin: Chiria pentru spatiile logistice s-ar putea diminua usor in urmatorii doi ani

Unul dintre principalele avantaje ale Cefin Park este accesul facil la Autostrada Bucuresti-Pitesti

21.03.2007, 19:15 92

"Chiria spatiilor logistice ar putea sa scada peste doi ani, din cauza proiectelor importante care vor fi livrate pe piata in aceasta perioada", a declarat pentru ZF George Margescu, managing director Cefin Real Estate, care opereaza parcul logistic Cefin Logistic Park.
In momentul de fata, Cefin are o suprafata construita de peste 120.000 de metri patrati, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie data in folosinta o suprafata de inca 60.000 de mp.
Gradul de ocupare se mentine la 100% si, conform estimarilor lui Margescu, acest nivel urmeaza sa fie pastrat si in viitorul apropiat.
"Avem totul ocupat si ne asteptam sa pastram acest nivel inca o perioada buna de timp", a spus el. Chiria in cazul unui contract standard pe cinci ani este de 4,5 euro/mp/luna pentru spatiile de depozitare si de 8,5 euro/mp/luna in cazul spatiilor de birouri. Margescu spune ca in perioada urmatoare zona de vest a Capitalei va continua sa fie tinta preferata a dezvoltatorilor de spatii logistice.
Printre cele mai importante avantaje ale zonei se numara accesul facil la autostrada Bucuresti-Pitesti.
Printre ultimele tranzactii importante cu spatii de depozitare in Cefin Park se numara achizitiile efectuate de catre Centrum, 22.000 de metri patrati, si Interbrands - 15.000 de metri patrati de depozitare.
Oficialii Centrum au anuntat ieri ca vor investi intre sase si opt milioane de euro in amenajarea, achizitia de utilaje si plata ratelor de leasing pentru un spatiu de depozitare de 22.000 de mp. Centrum a detinut circa 15.000 de mp in Cefin Lofgistic Park, pe care i-a cedat ulterior, in cea mai mare parte, grupului Altex.
Firma asigura servicii de logistica unor companii precum Petrom, Unilever, Henkel sau Philips. La inceputul lunii, Interbrands, cea mai importanta companie de distributie de bunuri de larg consum de pe piata locala, a anuntat inchirierea unei suprafete de depozitare de circa 15.000 de mp, si a inca 1.700 de mp de spatii pentru birouri. Valoarea tranzactiei a fost de peste 4 milioane de euro.
Proiectul Cefin Logistics Park este dezvoltat, in parteneriat, de catre divizia din Romania a grupului italian Cefin si de catre dezvoltatorul austriac Europolis, care asigura finantarea.
Valoarea totala a proiectului este de circa 150 de milioane de euro, impartiti in doua transe egale. Data finalizarii extinderii Cefin este sfarsitul anului viitor, suprafata totala construita urmand sa fie de circa 300.000 de mp.
O alta companie prezenta de curand in Cefin Park este EVW Holding care a inchiriat 5.000 de metri patrati de spatii de depozitare si 150 de metri patrati de birouri, potrivit firmei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
Cefin Logistics Park este dezvoltat, in parteneriat, de divizia din Romania a grupului italian Cefin, specializat in investitii imobiliare, si dezvoltatorul austriac Europolis, care asigura finantarea.
Prima faza a proiectului amplasat in zona autostrazii Bucuresti-Pitesti a fost finalizata in august 2006 si a necesitat fonduri de 75 milioane euro. A doua etapa va fi inaugurata la finele anului 2008, in urma unei investitii cu o valoare similara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO