Proprietăţi

Cel mai mare proiect rezidenţial din nordul Capitalei începe să prindă contur: Vastint, divizia imobiliară a IKEA, vrea să facă un oraş de 1 mld. euro. Pe terenul de 47 de hectare se vor construi case şi blocuri, şcoli şi grădiniţe

Cel mai mare proiect rezidenţial din nordul Capitalei...

Autor: Bogdan Alecu

15.06.2019, 11:00 23583

Pe terenul de 47 de hectare cumpărat în 2016 suedezii de la Vastint (IKEA) vor să construiască unul dintre cele mai complexe proiecte imobiliare din nordul Capitalei, care să includă de la case la blocuri de 10 etaje. Investiţia se poate ridica la 1 mld. euro.

Grupul Vastint, care are aceiaşi acţionari precum grupul Inter IKEA, intră în linie dreaptă cu proiectul rezidenţial care poate ajunge spre un miliard de euro în zona Siseşti din nordul Capitalei, a desemnat un proiectant şi lucrează la conceptul viitorului „minioraş“.

Acesta va include şi centre de învăţământ, potrivit datelor publicate la Primăria Capitalei. Vastint mai lucrează la două mari proiecte în Capitală, ambele de birouri, la Timpuri Noi Square şi la Business Garden Bucharest, din zona Orhideea.

Suedezii urmăresc astfel noua tendinţă din Bucureşti, aceea de a construi „minioraşe“ integrate, care să includă de la locuinţe la birouri şi centre de servicii şi şcoli, astfel încât acestea să depindă cât mai puţin de infrastructura exterioară.

Proiectantul viitorului cartier rezidenţial este biroul KXL Studio, cunoscut pe piaţa din Capitală pentru proiecte precum Mircea Eliade 9, proiect dezvoltat în cartierul Primăverii de israelienii de la Hagag sau Buena Vista Residencial de lângă pădurea Băneasa, de pe Str. Privighetorilor.  Potrivit memoriului de prezentare, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este elaborat în vederea regle­mentării condiţiilor de construire a viitorului ansamblu multifuncţional care va include locuinţe, servicii complementare, spaţii verzi şi stabilirea reţelei de drumuri, viitoarea investiţie fiind iniţiată de proprietarii terenurilor.

Terenul de 47 de hectare va fi împărţit în mai multe zone -, iar cea principal va fi cea de locuit, cu trei regimuri de înălţime, mic, mediu şi mare. Potrivit proiectului, vor exista trei zone principale - zona de locuinţe colective medii şi cu accente punctuale înalte - 393.766,82 mp, cea alocată învăţământului, pe o suprafaţă de 7.005 mp, iar cea de-a treia, cea mixtă, care va include locuinţe, comerţ şi servicii va fi construită pe un teren de 75.674,67 mp şi va include clădiri de până la 10 etaje.

Vastint a cumpărat terenul în 2016 cu 70 mil. euro de la Teia Sponte, asociat al lui Gigi Becali. Ansamblul va include locuinţe, birouri şi şcoli

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO