Proprietăţi

Chayton Capital investeste 110 mil. euro in birouri

04.07.2008, 21:56 61

Compania de investitii imobiliare Chayton Capital, cu sediul central in Londra, va dezvolta un parc de birouri pe un teren de 55.000 mp in zona Pipera din Capitala, investitie care se ridica la peste 110 mil. euro, dintre care 93 mil. euro reprezinta un credit de la banca Investkredit, divizie a Volksbank.
"Swan Office Park Pipera este prima noastra investitie semnificativa in Bucuresti si o parte a portofoliului nostru din Europa Centrala si de Est. Romania este o parte strategica a planului nostru de dezvoltare regionala, intrucat planificam si alte proiecte in anii ce urmeaza", a spus Neil Crowder, managing partner la Chayton Capital.
Proiectul dezvoltat in parteneriat de Chayton Duna Fund Property, ca investitor, si dezvoltatorul Arca Holding, consta in cinci cladiri, dintre carte trei blocuri de cinci etaje, unul de sase etaje si unul de 12 etaje, al caror parter va fi dedicat activitatilor de retail si divertisment. Constructorul ansamblului va fi filiala locala a companiei turcesti de constructii Summa.
"Constructia cladirilor din Swan Office Park Bucuresti va incepe pe la jumatatea lunii iulie si se va finaliza prin 2010", a declarat Kenan Kaya, directorul general al Summa.
Cele cinci constructii vor avea la fiecare nivel spatii cuprinse intre 400 si 3.500 mp. Suprafata utila de spatii de birouri este de 46.900 mp. Chiria pe metru patrat de spatiu de birouri se ridica la 16 euro. "Am avut discutii comerciale avansate cu potentiali clienti. Interesul manifestat de acestia va duce la inchirierea cladirilor de birouri inaintea livrarii lor", a declarat Madalina Cojocaru, head of office department al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, care a fost desemnata agentul exclusiv de inchirieri pentru acest proiect.
Fondul de investitii mai detine in Romania un teren de 92 ha in Constanta, pe care intentioneaza sa dezvolte un proiect imobiliar in parteneriat cu dezvoltatorul Arca East Invest.
"Intentionam sa dezvoltam un proiect imobiliar in Constanta, care este inca in stadiul de proiectare. De asemenea, vom dezvolta un shopping mall in Tulcea in 2009, in care vom investi circa 17 milioane de euro", a spus Ole Rurode, reprezentantul Arca East Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO