Proprietăţi

Corporaţiile mută 10.000 de angajaţi în alte sedii din Bucureşti

Corporaţiile mută 10.000 de angajaţi în alte sedii din Bucureşti

Foto Octav Ganea

Autor: Cristi Moga

27.02.2013, 00:07 4790

Companii precum Oracle, Raiffeisen Bank, Generali, Bitdefender, Hidroelectrica sau Societatea de Construcţii în Transporturi (SCT) Bucureşti îşi vor muta în acest an circa 10.000 de angajaţi în alte clădiri de birouri din Bucureşti, operaţiune care implică un cost de circa 20 mil. euro.

Aceste tranzacţii vizează în unele cazuri consolidarea operaţiunilor într-un singur sediu, cum este cazul mutărilor Raiffeisen şi Oracle, în timp ce Bitdefender se va muta din proiectul West Gate din zona Preciziei într-o clădire de pe strada Delea Veche, lângă Calea Călăraşilor. Per total, cei 10.000 de angajaţi reprezintă circa 6-7% din "corporatiştii" care lucrează în clădirile de birouri moderne din Bucureşti.

Jucătorii din piaţa de proiectare şi furnizorii de mobili­er de birou afirmă că mutarea unui angajat implică un cost de cel puţin 2.000 de euro, sumă în care este inclusă pro­iec­tarea şi amenajarea noului spaţiu, mobilier nou, chel­tu­ie­lile efective de mutare sau comisionul agentului imobiliar.

Citii articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO