Proprietăţi

Cum arată hotelul din Bucureşti în care s-au cazat fotbaliştii de la Chelsea. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată hotelul unde au fost cazaţi jucătorii de la Chelsea

Vedeţi cum arată hotelul unde au fost cazaţi jucătorii de la Chelsea

Autor: Mirabela Tiron

01.10.2013, 13:14 5757

Echipa Chelsea, care va juca în seara asta meciul cu Steaua pe National Arena, s-a cazat la hotelul Intercontinental din Bucureşti, primul hotel de cinci stele construit în România, cu 22 de etaje şi o înălţime de aproape 90 de metri. O cameră dublă în acest hotel costă circa 200 de euro noapte, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.

Hotelul din Piaţa Universităţii a fost inaugurat în 1971, după o investiţie de şase milioane de dolari. În prezent, hotelul Intercontinental, care aparţine companiei Intercontinental Bucureşti (RCHI), operează 257 de camere. Lucrările de construcţie la hotelul Intercontinental au început în 1967, după un proiect al arhitecţilor Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea, arhitect care s-a ocupat şi de renovarea Teatrului Naţional, clădire ridicată în aceeaşi perioadă cu Intercontinentalul.

Hotelul Intercontinental din centrul Capitalei a înregistrat cea mai mare scădere a cifrei de afaceri, de aproximativ 1,5 mil. euro în 2012 faţă de anul precedent şi a încheiat anul cu pierderi de 100.000 euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Chelsea, lotul londonezilor, valorează 386,7 milioane de euro şi este al treilea cel mai valoros club din Premier League. Cu banii pe Chelsea, miliardarul Roman Abramovici, proprietarul echipei, ar putea cumpăra în România mall-ul AFI Palace Cotroceni. Abramovici are o avere estimată de revista americană Forbes la 10,2 miliarde de dolari (7,8 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO