Proprietăţi

Cumpărătorii complexului Planorama, în insolvenţă, contestă raportul administratorului judiciar

Autor: Cristina Cuncea

17.11.2010, 12:53 126

Cumpărătorii din ansamblul Planorama, în insolvenţă, contestăraportul administratorului judiciar, printre altele pentru că îndocument nu sunt arătate cauzele reale ale intrării în incapacitatede plată a dezvoltatorului complexului, firma Euro Habitat şi că nua fost publicat tabelul creditorilor, informează Mediafax.

Raportul administratorului judiciar provizoriu, firma Conexpert,a fost publicat la 9 noiembrie în Buletinul procedurilor deinsolvenţă, iar în urma analizei acestuia Asociaţia cumpărătorilora decis contestarea documentului din mai multe motive, se aratăîntr-un comunicat al reprezentanţilor cumpărătorilor dincomplex.

Aceştia susţin că administratorul judiciar provizoriu, IonConstantin, a notificat noi termene pentru înregistrarea cererilorde admitere a creanţelor împotriva debitoarei Euro Habitat,respectiv prelungirea perioadei cu 64 de zile, cu mult pesteintervalul legal de 30 de zile, ceea ce reprezintă o încălcare alegislaţiei.

De asemenea, cumpărătorii susţin că administratorul judiciarprovizoriu nu a anunţat judecătorul sindic că este suspendat dincalitatea de practician în insolvenţă la data numirii sale,inducănd-ul pe acesta în eroare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO