Proprietăţi

David Hay, ADD Value Management: Proiectele de birouri din Bucureşti oferă randamente mai bune decât cele din Varşovia sau Praga

David Hay

David Hay

Autor: Roxana Rosu

05.04.2019, 09:39 372

Proiectele de birouri din România, mai ales cele din Bucureşti, oferă randamente mult mai bune decât cele din Varşovia sau Praga, dar piaţa locală suferă mult la capitolul lichiditate, investitorii fiind îngrijoraţi de numărul mic de active scoase anual la vânzare, a spus David Hay, fondator şi CEO ADD Value Management.

David Hay a condus timp de şapte ani operaţiunile din România ale dezvoltatorului imobiliar AFI Europe, iar anul trecut a fost recrutat de gigantul american Morgan Stanley Real Estate Investing pentru a conduce operaţiunile locale.

„Yieldurile (randament- n.red.) sunt sub 5%, chiar sub 4%, în Praga şi Varşovia, în timp ce în România sunt peste 7%-7,25%. Dar cred că ceea ce îi îngrijorează pe investitorii străini este partea de exit, pentru că lichiditatea pieţei locale nu este prea mare, faţă de Varşovia, Praga. Nu erau destule active la vânzare până acum. Vedeai 1-3 tranzacţii majore pe an, faţă de Praga sau Varşovia unde ai zeci de tranzacţii“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO