Proprietăţi

De ce sunt goale apartamentele din Bucureşti? O explicaţie: Familiile care au plătit avans nu mai au bani să le cumpere

De ce sunt goale apartamentele din Bucureşti? O explicaţie: Familiile care au plâtit avans nu mai au bani să le cumpere
14.06.2010, 12:13 50

Paul şi Maria ar putea fi consideraţi unul dintre cuplurileexponente ale a ceea ce s-ar putea numi clasa de mijloc dinRomânia. Aproximativ 30 de ani, slujbe bine plătite, aspiraţii spreun stil de viaţă occidental, sau ceea ce e recunoscut la noi caatare prin concedii în străinătate, electrocasnice, o maşină saudouă şi neapărat un apartament nou.

Zis şi făcut. Cuplul a început să prospecteze piaţa rezidenţialădin Capitală într-o perioadă în care se lansau ansamblurirezidenţiale aproape în fiecare săptămână iar evoluţia preţurilorpărea să fie într-o unică direcţie: în sus. Cei doi aveau şi unapartament cu două camere construit în perioada de dinainte de 1989pe care intenţionau să îl vândă ca să completeze suma necesarăachiziţiei unui apartament nou.

S-au decis pentru un apartament cu trei camere în proiectul NewTown Residence, Cuplul în cauză a plătit deci ca avans 43.000 deeuro pentru apartamentul al cărui preţ final era de 171.000 deeuro. Era 2008. "Între timp a venit criza", rezumă Maria pe scurtsituaţia, dând de înţeles că nici nu sunt multe de spus. Familia încauză a rămas cu avansul plătit şi încearcă de luni bune săcesioneze antecontractul, chiar şi în pierdere.

Citiţi mai multe despre problemele prin care trece piaţarezidenţialâ din Bucureşti pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO