Proprietăţi

Din primavara, inca un imobil de birouri in Piata Victoriei

24.09.2003, 00:00 29



O cladire de birouri in zona piata Victoriei nu mai mira pe nimeni in ziua de astazi. De altfel, daca Baneasa se profileaza a fi zona rezidentiala a Capitalei, Piata Victoriei si-a castigat statutul de zona de afaceri. Ultima companie pe lista celor care construiesc imobile de birouri de clasa A in aceasta zona este Casacade Romania, cu o investitie de 6 milioane euro.



Cascade Romania, societatea detinuta de fondul olandez de investitii East & Central European Venture Capital, a inceput de putin timp constructia unui imobil de birouri pe strada Buzesti.



"Suprafata totala a imobilului este de 5.500 demetri patrati, din care suprafata neta este de 4.200 de metri patrati" spune Alex Van Breemen, general manager al companiei.



Potrivit acestuia, imobilul, care va fi inaugurat in luna mai a anului viitor, va fi structurat pe 7 niveluri, fiecare cu o suprafata neta de 650 demetri patrati.



"Momentan suntem in negocieri cu doua dintre companiile multinationale care activeaza pe piata romaneasca, suprafata in discutie fiind de aproape 40% din suprafata totala disponibila" adauga Van Breemen.



Finantarea pentru investitia de 6 milioane de euro a fost asigurata, mai spune Van Breemen, de fondul olandez de investitii.



"Ca orice fond de investitii, ne gandim ca la un moment dat sa vindem acest imobil, insa abia in momentul in care va exista o piata pentru tranzacionarea imobilelor" mai spune Van Breemen.



Cascade Offices, caci aceasta este denumirea noului imobil, va fi realizata potrivit plnaurilor arhitectului Dorin Stefan, cel care a lucrat la imobilele de birouri Opera Center I si II.



"Unul dintre elementele cele mai importante este aerul conditionat intr-o tara ca Romania, unde temperaturile depasesc vara in mod frecvent 35 de grade. Pentru aceasta am decis sa lucram cu grupul britanic Waterman International, cel care a colaborat printre alte proiecte si la turnurile Petronas din Malaezia" completeaza Van Breemen. Contractantul general al lucrarii este compania romaneasca Bog'art.



De ce prefera insa toata lumea Piata Victoriei, cand vine vorba de cladiri de birouri ?



"Accesul este foarte facil la aceasta zona. In plus, este foarte apropiata pe de o parte de aeroportul Otopeni, dar si de zona rezidentiala din nordul oratului, unde locuiesc majoritatea expatriatilor care lucreaza in Romania" considera Van Breemen.



In ultimii ani in aceasta zona au aparut cladiri de birouri precum Europe House sau sediul BRD, iar alte cateva sunt, potrivit companiilor imobiliare, "pe teava". ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO