Proprietăţi

După ce au plecat preşedintele şi directorul executiv, proprietarii primelor malluri rămân fără director de investiţii

După ce au plecat preşedintele şi directorul executiv, proprietarii primelor malluri rămân fără director de investiţii

Autor: Cristi Moga

16.09.2010, 23:54 335

Ali Capa, chief investment officer în cadrul companiei dedezvoltare imobiliară Anchor Grup, va părăsi firma care deţineprimele două malluri din Bucureşti - Bucureşti Mall şi PlazaRomânia -, urmând să renunţe de asemenea şi la funcţia de directorgeneral al reţelei de supermarketuri G'Market, controlată deaceeaşi companie.

Mutarea vine la doar trei luni după ce Tunc Capa, preşedinteleşi fondatorul companiei şi tatăl lui Ali Capa, şi-a anunţat exit-uldin afacerea Anchor Grup, renunţând la acţiunile pe care le deţineaîn schimbul mai multor terenuri şi apartamente, şi la doar o lunădupă ce şi Ibrahim Paksoy, CEO-ul companiei, a părăsit de asemeneafirma.

"Într-adevăr, voi părăsi Anchor Grup după ce am lucrat timp decinci ani în companie. Am luat această decizie pentru a măconcentra mai mult pe afacerile familiei şi pentru a începe o seriede proiecte proprii. De asemenea, voi continua relaţia cu AnchorGrup în calitate de consultant pentru următoarele luni", a declaratpentru ZF Ali Capa.

Tunc Capa a anunţat la jumătatea acestui an, în momentul în carea spus că va renunţa la poziţia deţinută în cadrul Anchor Group, căse va ocupa în România de un ultim proiect - un centru comercial detip outlet în Vitan - după care se va retrage de tot din business,lăsând restul proiectelor personale pe mâna fiului său. Ali Capa şitatăl său provin dintr-o familie de oameni de afaceri de origineturcă, proprietarii unei fabrici de produse alimentare vândută în1995 către CPC, fond achiziţionat ulterior de Unilever. O altăafacere dezvoltată de familia Capa este Gima, reţeaua de 81 desupermarketuri din Turcia fiind vândută în 2005 către grupulfrancez Carrefour. Fiecare din cei trei manageri care au părăsitAnchor Grup avea o experienţă de cel puţin cinci ani în cadrulfirmei. Din cadrul echipei de conducere mai face parte RaduTănăsescu, director operaţional, şi Irina Irimie, leasing managerîn cadrul Anchor. Reprezentanţii firmei nu au dorit să comentezeplecările managerilor.

Mişcările de executivi în domeniul imobiliar s-au înmulţit înultimii doi ani, de la începutul crizei, numeroşi investitoriîncercând să regleze din management problemele cu care seconfruntă.

Anchor Grup este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatoriimobiliari de pe piaţa locală, cele două malluri din Bucureştigenerând anul trecut venituri de circa 38 de milioane de euro,potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

În plus, compania mai deţine şi clădirea de birouri AnchorPlaza, precum şi ansamblul rezidenţial InCity Residences cu 500 deapartamente, din care însă nu au fost vândute toate locuinţele. Pede altă parte, compania are blocat şi un al doilea proiect debirouri, pentru care nu au fost însă găsiţi chiriaşideocamdată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO