Proprietăţi

Dupa turisti, bulgarii vaneaza cumparatorii romani de locuinte

Dupa turisti, bulgarii vaneaza cumparatorii romani de locuinte

Romanii ar putea cumpara locuinte in Bulgaria deoarece sunt mai ieftine

27.04.2007, 18:23 17

Numarul ridicat de turisti romani care au vizitat litoralul bulgaresc in ultimii ani a determinat companiile de consultanta imobiliara din Bulgaria sa-si expuna ofertele de locuinte in Romania, mizand pe faptul ca romanii ar putea alege sa cumpere locuinte de vacanta si la sud de Dunare.
"Romanii ar putea cumpara locuinte in Bulgaria deoarece sunt mai ieftine, de o calitate mai buna si conditiile climaterice sunt mai favorabile decat in Romania, tinand cont ca se poate inota si face plaja din mai pana in octombrie", declara Ivan Pavlov, reprezentantul companiei de consultanta imobiliara Globus Real Estate din Bulgaria.
Compania este prezenta cu peste 35 de proiecte rezidentiale la Targul National Imobiliar organizat in perioada 26-29 noiembrie la Bucuresti, preturile locuintelor fiind cuprinse intre 800 de euro si 1.300 de euro/metrul patrat construit, inclusiv TVA.
"Realizam baze de date cu potentiali clienti si intentionam sa ne prezentam proiectele si in Rusia, Tarile Baltice si Irlanda. Toate proiectele promovate sunt finalizate sau livrate intr-un stadiu avansat de executie", afirma Pavlov.
Compania se focuseaza pe promovarea litoralului, unde este agent pentru aproximativ 20 de proiecte rezidentiale.
Pretul locuintelor din statiuni precum Sunny Beach sau Nisipurile de Aur sunt cuprinse intre 800 si 1.200 de euro/metrul patrat construit, potrivit reprezentantului Globus Real Estate.
Totodata, compania are mai mult de 10 proiecte pe care le promoveaza in statiuni montane, precum Bansko sau Pamporovo, unde preturile locuintelor variaza intre 800 si 1.300 de euro/metrul patrat construit, in functie de amplasament si calitatea dezvoltarii.
Preturile medii ale locuintelor din capitala Bulgariei sunt cuprinse intre 800 si 1.000 de euro/metrul patrat, pretul maxim la care poate fi tranzactionat un apartament in zona centrala a Sofiei, cu finisaje de lux, fiind de 2.000 de euro/ metrul patrat, potrivit lui Pavlov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO