Proprietăţi

E de bine sau de rău? În 2011 s-au inaugurat mai mulţi kilometri de autostrăzi decât de centuri de oraşe

E de bine sau de rău? În 2011 s-au inaugurat mai mulţi kilometri de autostrăzi decât de centuri de oraşe

Autor: Andreea Neferu

28.12.2011, 14:07 1010

Anul 2011 a adus tăieri de panglici pe circa 44 de kilometri de variante de ocolire, cu o valoare circa 165 de milioane de euro. Este vorba de centurile localităţilor Dr. Tr. Severin (12,6 kilometri), Caransebeş (12 kilometri), Domaşnea (3,5 kilometri), dar şi două tronsoane ale centurii Clujului: Nord Est (2,9 kilometri) şi Est (21,4 kilometri).

Pe de altă parte, anul acesta s-au inaugurat 58 de kilometri de autostrăzi: Arad-Timişoara, un tronson de 14,5 kilometri din tronsonul Medgidia-Constanţa şi 8,5 kilometri din centura Constanţei la standard de autostradă.

Această situaţie ar putea indica şi faptul că Ministerul Transporturilor îşi schimbă priorităţile, în condiţiile în care şi-a stabilit ca obiectiv principal în anii următori construcţia de autostrăzi.
Acest lucru se vede şi din faptul că proiectele pentru construcţia autostrăzii Lugoj - Dumbravă, Orăştie - Sibiu şi Cernavodă - Medgidia sunt cele mai importante contracte atribuite anul acesta de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Spre deosebire de anii anteriori, când instituţia semna contracte în special pentru reabilitări de drumuri naţionale sau întreţineri de şosele, în 2011 autostrăzile au dominat clasamentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO