Proprietăţi

Emerson cumpara terenul de la Cluj

26.04.2007, 19:18 27

Concernul american Emerson, lider mondial in industria motoarelor electrice, a primit aprobarea din partea Consiliului Judetean Cluj de a cumpara un teren din Parcul Industrial Tetarom, cu o suprafata de peste 10 hectare, in urma investitiilor realizate de companie pana in acest moment. Terenul, care se afla in proprietatea Tetarom, a fost trecut in portofoliul americanilor.
"Emerson a indeplinit conditiile prevazute, si anume sa realizeze peste 15% din volumul total al investitiilor, iar in acest moment ei au dreptul sa cumpere terenul, pretul stabilit fiind de 7,05 lei pentru un metru patrat", a declarat Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj. Suma platita de Emerson va intra in capitalul social al companiei, iar pretul a fost stabilit initial in euro, valoarea fiind de 2 euro pentru un metru patrat.
Emerson va finaliza la sfarsitul lunii iunie constructia primei fabrici din Cluj-Napoca, in urma unei investitii de circa 25-30 mil. euro, urmand ca productia sa fie demarata in iulie.
Facilitatea de productie care urmeaza sa fie finalizata in iunie va avea o suprafata de aproximativ 6.000 mp si va include si un centru de cercetare, REDEC - Romanian Emerson Development Engineering Center. "In acest moment nu putem face estimari, nici cu privire la capacitatile de productie pe care le vom avea, nici cu privire la numarul de angajati cu care vom lucra", a declarat pentru ZF Transilvania Calin Banciu, director general al Emerson Romania.
La inceputul acestui an Emerson a demarat constructia celei de-a doua fabrici din parcul industrial Tetarom II din Cluj. Potrivit lui Banciu, proiectul Emerson in parcul Tetarom II vizeaza construirea a cinci fabrici pana in 2010, investitia totala urmand sa fie de 125 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO