Proprietăţi

Florea Grup din Alba şi-a propus investiţii de 3,5 mil. euro în 2011

Autor: Laurentiu Cotu

27.12.2010, 10:46 1173

Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup, deţinut defraţii David şi Marcel Florea, estimează că va încheia acest an cuo cifră de afaceri de 60 mil. lei (circa 14 mil. euro), nivelapropiat de cel realizat în 2009. În exerciţiul financiar din anultrecut compania a realizat afaceri totale de peste 61,7 mil. lei(14,7 mil. euro). În primele nouă luni, firma din Alba a obţinut ocifră de afaceri de 43,2 mil. lei (circa 10 mil. euro), în scăderecu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

''Vânzările companiei noastre au fost influenţate de recesiuneaeconomică care a afectat domeniul construcţiilor, înregistându-setotodată dificultăţi în recuperarea creanţelor. Pentru anul viitorprognozăm o uşoară creştere a cifrei de afaceri, vizibilă înspecial din al doilea semestru'', a declarat pentru ZF TransilvaniaMarcel Florea, unul dintre acţionarii Florea Grup.

Compania şi-a bugetat pentru 2011 investiţii în valoare de 3,5mil. euro ce prevăd realizarea unei staţii de mixturi asfaltice şiconstruirea unei fabrici de betoane. Staţia de mixturi asfaltice vafi construită cu fonduri europene în valoare de 1 mil. euro şifonduri proprii care se ridică la 2 mil. euro. În ceea ce priveştefabrica de betoane, aceasta va fi realizată prin finanţare dinfonduri proprii în valoare de circa 1 mil. euro. În acest an,compania a investit 300.000 de euro în construirea unei staţii decarburanţi auto.

Compania produce betoane în fabricile din Alba Iulia,Cluj-Napoca şi Sibiu, materia primă fiind adusă din staţia propriede sortare a nisipului şi pietrişului din Alba Iulia. O pondereimportantă în activitatea companiei o reprezintă sectorulconstrucţiilor civile şi industriale, care împreună cu segmenteleprestaţii cu utilaje de construcţii şi transporturi de mărfuricontribuie semnificativ la creşterea cifrei de afaceri.

Florea Grup activează şi pe piaţa carburanţilor auto încă deînfiinţarea companiei, ajungându-se în momentul de faţă la o reţeade opt staţii proprii, amplasate în judeţului Alba. Companiaderulează afaceri şi în domeniul turismului, ocupându-se deadministrarea hotelui Astoria, situat în apropierea municipiuluiAlba Iulia.

''Efectele crizei economice afectează diferit domeniile deactivitate în care activăm, astfel că evoluţia cifrei de afaceris-a datorat în special restrângerii activităţilor din domeniulconstrucţiilor, însă scăderile au fost atenuate de lucrărilecâştigate la centura ocolitoare a municipiul Sibiu sau laautostrada Transilvania'', a afirmat Marcel Florea. În privinţacelorlalte domenii de activitate în care compania este implicată,reprezentanţii Florea Grup spun că acestea au fost marcate de oanumită stabilitate.

În 2009 compania a realizat o producţie de peste 100.000 mcbeton, iar estimarile pentru acest an se cifrează la un nivelulsimilar celui din anul trecut. Principalii clienţi Florea Grup suntcompanii care activează în domeniul construcţiilor civile şiindustriale, dar şi constructorii de drumuri. Compania colaboreazăcu Bechtel, constructorul autostrăzii Transilvania, cu VectraService, Romstrade sau în domeniul transporturilor cu companiaCarpat Cemtrans. Printre lucrările importante realizate de FloreaGrup sunt cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia.

''Cea mai mare parte a contractelor importante sunt în derulareîncă din anul 2009, în acest an adăugându-se contractele pentrulucrările de execuţie a centurii ocolitoare a municipiului Sibiusau reabilitarea podului peste râul Mureş din Alba Iulia'', a maispus Florea.

Florea Grup s-a înfiinţat în anul 1996 la Alba Iulia, cuprincipal domeniu de activitate fabricarea cimentului, varului,ipsosului. Compania este controlată de fraţii David şi MarcelFlorea din Alba Iulia şi dispune în prezent de circa 250 deangajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO