Proprietăţi

HeidelbergCement, afaceri în scădere cu 5% în T1

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

19.04.2011, 13:37 38

Afacerile din România ale grupului german HeidelbergCement auscăzut cu circa 5% în primul trimestru, din cauza lipseiproiectelor mari de infrastructură şi a iernii prelungite, adeclarat pentru Mediafax Mihai Rohan, preşedinteleConsiliului de Administraţiei al Carpartcement Holding.

"Primul semestru din acest an nu seamănă cu aceeaşi perioadă din2010 din cauza iernii lungi şi frigului prelungit. E ca şi cum aicompara mere cu pere", a spus Rohan.

El a afirmat că la nivelul întregului an, afacerile din Româniaale producătorului german de materiale de construcţii ar puteastagna sau ar putea înregistra o scădere de 2-3%.

O evoluţie asemănătoare ar urma să aibă şi piaţa cimentului,principalul segment de activitate al HeidelbergCement înRomânia.

Pe de altă parte, piaţa cimentului ar putea reveni pe creşteredin 2012, când ar putea înregistra un plus de 10%, în condiţiile încare vor porni proiectele importante de infrastructură semnate înacest an, precum cele pentru coridorul IV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO