Proprietăţi

Immofinanz vrea să ridice cartiere întregi pe terenurile Adama

Immofinanz vrea să ridice cartiere întregi pe terenurile Adama

Polus Cluj se numără printre cele patru centre comerciale aflate în portofoliul Immofinanz

Autor: Cristi Moga

16.06.2011, 23:59 3966

Fondul austriac de investiţii Immofinanz, cu active imobiliarede 900 mil. euro în România, a cumpărat pen­tru 42,4 mil. euro69,2% din dezvoltatorul imobiliar Adama, scoţând din acţionariatcompaniile Lehman Brothers, Morgan Stanley şi Tiger Global, precumşi acţionarii fondatori.

Immofinanz deţinea 30% din Adama încă din 2007, iarnegocierile pentru achiziţia integrală a companiei au început în2009. Adama este dezvoltatorul străin care a realizat cele maimulte apartamente noi în România, circa 1.500 de unităţi, în timpce portofoliul de terenuri cuprinde alte 40 de loturi pentruinvestiţii viitoare.

"Obiectivul nostru este să creăm cartiere întregi - o provocareinteresantă pe care plănuim să o prezentăm echipei Adama dinRomânia imediat ce economia românească va putea asigura cadrulnecesar", a declarat Daniel Riedl, membru în comitetul executiv alImmofinanz, companie care este cel mai mare proprietar de birouridin Bucureşti (200.000 mp) şi un proprietar de mallurisemnificativ, cu patru centre comerciale în portofoliu (Polus Cluj,Euromall Piteşti, Armonia Arad şi Gold Plaza Baia Mare).

Adama a dezvoltat apartamente în Titan (Armonia, Edenia), dar şiîn Ploieşti, Braşov, Bacău sau Iaşi, având circa 500 de locuinţenevândute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO